Ο Μπένι Γκαντς, εταίρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην κυβέρνηση συνασπισμού, δήλωσε σήμερα ότι η ημερομηνία της 1ης Ιουλίου, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα σχέδια προσάρτησης από το Ισραήλ περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δεν «είναι ιερή», επεσήμανε πηγή από το κόμμα του «Μπλε- Λευκό».
Οι δηλώσεις αυτές, τις οποίες σύμφωνα με την πηγή αυτή ο Γκαντς φέρεται να έκανε στη διάρκεια συνάντησής του με τον Αμερικανό πρεσβευτή του Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Άβι Μπέρκοβιτς, προκαλούν αμφιβολίες για το αν η προσέγγιση των Ισραηλινών στο ειρηνευτικό σχέδιο της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι κοινή.
Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο Γκαντς να είναι σύμφωνος με το σχέδιο, το οποίο προβλέπει την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν ανακοινώσει ότι μποϊκοτάρουν το αμερικανικό σχέδιο, ενώ Νετανιάχου και Γκαντς συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ότι θα αρχίσουν να εξετάζουν την προσάρτηση των περιοχών αυτών την 1η Ιουλίου.
«Ο Γκαντς ξεκαθάρισε στη συνάντηση ότι η 1η Ιουλίου δεν είναι μια ιερή ημερομηνία» και πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε το Ισραήλ να ασχοληθεί με τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού, εξήγησε πηγή από το «Λευκό- Μπλε».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα ο Γκαντς, που βάσει της συμφωνίας που έχει συνάψει με τον Νετανιάχου έχει αναλάβει το υπουργείο Άμυνας και σε 18 μήνες θα αναλάβει την πρωθυπουργία, προέβλεψε ότι η κρίση του κορονοϊού θα διαρκέσει 18 μήνες.
Χαιρετίζοντας το σχέδιο Τραμπ ως «ιστορική κίνηση», ο επικεφαλής του «Μπλε- Λευκό» δήλωσε στους Αμερικανούς απεσταλμένους ότι θα πρέπει να συζητηθεί «με τους στρατηγικούς εταίρους (του Ισραήλ) στην περιοχή και με τους Παλαιστίνιους ώστε να καταλήξουμε σε μια διευθέτηση που θα ευνοεί όλες τις πλευρές», εξήγησε η ίδια πηγή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016