Μείωση του προσωπικού των Γενικών Επιτελείων κατά 50% ζητά με έγγραφό του ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, με προοπτική να προωθηθεί προσωπικό σε “μάχιμες μονάδες”. Το έγγραφο θυμίζει τις πρώτες εντολές κάθε νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος τις πρώτες ημέρες πάντα επαναφέρει σε επιχειρησιακές θέσεις τους αστυνομικούς που είναι φρουροί πολτικών, δημοσιογράφων και …σελέμπριτι. Η εντολή διαρκεί πάνω κάτω ένα δίμηνο και μετά όλα επιστρέφουν στην “κανονικότητα”.

Προφανώς και μπορεί να φύγει προσωπικό από θέσεις γραφείων για μάχιμες μονάδες. Προφανέστατα δεν μπορεί να είναι το 50% (!!!) που ζητά ο κ.Στεφανής. Μια καλή ενέργεια θα ήταν με αφορμή αυτό το έγγραφο να γίνει μια μαζική “αποσύνδεση βυσμάτων”, αν πράγματι ο ΥΦΕΘΑ εννοεί όσα λέει για ενίσχυση των μάχιμων μονάδων. Νομίζουμε ότι δεν θα πιάσει το 50% που έχει θέσει ως όρο, αλλά θα έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα εγκαταλείψει τα γραφεία για κάποια μάχιμη υπηρεσία.

Δεν χρειάζεται καμία ενδελεχή έρευνα…Λίγο πολύ γνωστά είναι τα “βύσματα”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016