Κι όμως υπάρχουν στρατιωτικοί που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις! Τι ζητά γι΄ αυτούς η ΠΟΕΣ

Κι όμως υπάρχουν στρατιωτικοί οι οποίοι φοιτούν σε εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ και ετοιμάζονται να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις! Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με το οποίο ζητά να υπάρξει πρόβλεψη για τη χορήγηση σχετικής άδειας γι΄ αυτό το προσωπικό των ΕΔ.

Η ΠΟΕΣ στο έγγραφό της αναφέρει:

1. Με αφορμή το σχετικό έγγραφο, που αφορά στη χορήγηση αδείας, πέραν της δικαιούμενης κανονικής, στο στρατιωτικό προσωπικό, τα τέκνα των οποίων θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018, η Ομοσπονδία μας έγινε κοινωνός ενός, ομολογουμένως, ιδιαίτερου προβλήματος μικρού αριθμού στελεχών σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

2. Όπως μας εγνώσθη, συνάδελφοί μας, φοιτούν οι ίδιοι σε εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ και γι΄ αυτούς δεν υπάρχει η σχετική μέριμνα για τη λήψη ειδικής -φοιτητικής αδείας, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν αλλά και να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες πανελλαδικές εξετάσεις και δη στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018.

3. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε την προσθήκη νέου άρθρου στη (β) σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ως εξής:

«Άρθρο ……

Ειδική άδεια στρατιωτικού προσωπικού που φοιτά στα εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ».

1. Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, που φοιτούν στα εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ, χορηγείται ειδική άδεια, με αποδοχές.

2. Η ειδική άδεια του παρόντος άρθρου χορηγείται με αντιστοιχία δύο (2) ημερών για κάθε ημέρα εξετάσεων.
3. Η ανωτέρω άδεια χορηγείται από το όργανο που έχει το δικαίωμα χορήγησης κανονικής άδειας, κατόπιν αναφοράς του δικαιούχου.».

4. Πέραν των ανωτέρω και μέχρις ωρίμανσης και υλοποίησης, εφόσον ήθελε αποφασιστεί σχετικώς, της ως άνω προτάσεώς μας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης ειδικής αδείας, για όλο το διάστημα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2018 και πέραν της προβλεπομένης δικαιούμενης κανονικής, στις/στους συναδέλφισσες/φους οι οποίες/οποίοι θα συμμετάσχουν στις υπόψη πανελλαδικές εξετάσεις. Οφείλουμε να στηρίξουμε την αξιέπαινη προσπάθειά τους για αυτοβελτίωση ώστε να προσφέρουν στην Υπηρεσία τα βέλτιστα αποτελέσματα μέσω της κατάρτησής τους.

5. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αποδοχή του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διαθέσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016