Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας  και Προστασίας θαλάσσιων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος εμπορευματοκιβωτίου για παράβαση του Ν. 2168/93 “ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ” .

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, τις πρωινές ώρες της 28/05/2020 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη των εμπλεκομένων υπηρεσιών, σε συνεργασία με στελέχη του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, σε εμπορευματοκιβώτιο στις εγκαταστάσεις του ΣΕΜΠΟ/ΠΕΙΡΑΙΑ, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα στο βάθος αυτού,  αδήλωτα εμπορεύματα και συγκεκριμένα:

  • Δεκαεπτά (17) χαρτοκιβώτια με χίλια εκατόν εξήντα δύο (1.162) τεμάχια μαχαίρια,

  • έξι (06) χαρτοκιβώτια με εξακόσια ενενήντα δύο (692) τεμάχια  «TEASER GUNS»,

  • τρία (03) χαρτοκιβώτια με εβδομήντα τρία (73)τεμάχια μπαστούνια -ξίφη,

  •  δέκα (10) τεμάχια σιδερογροθιές με λάμες και

  • τριάντα (30) χαρτοκιβώτια με τρεις χιλιάδες (3.000) τεμάχια γκλομπς.

Τα ανωτέρω ανευρεθέντα είδη κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά .

Η εν λόγω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.-

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016