Ισραηλινό F-35 φέρεται να βομβάρδισε βόρεια της Συρίας στην περιοχή του Χαλεπίου, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανένα σύστημα αεράμυνας.

Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχτεί την επίθεση στην συγκεκριμένη περιοχή , αλλά τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι χρησιμοποιήθηκε μια βόμβα GBU-39 ,που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έναντι σταθερών στόχων, όπως αποθήκες πυρομαχικών, δεξαμενές καυσίμων, κλπ. Θα μπορούσε ένα αεροσκάφος F-15 ή F-16 να είχε κάνει αυτό το χτύπημα. Ωστόσο όπως λένε στρατιωτικές πηγές από τη Συρία αυτά τα αεροσκάφη θα είχαν γίνει αντιληπτά από τα συστήματα αεράμυνας S-200. Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος δημιουργεί την υποψία αν όχι τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ένα από τα F-35 του.

Η άλλη θεωρία που υπάρχει είναι τα ισραηλινά μαχητικά να μην χρησιμοποίησαν την γνωστή πορεία από τα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά να εισήλθαν στη Συρία από τη Μεσόγειο ,όπως είχαν κάνει και στις 17 Σπτεμβρίου 2018. Τότε είχαν προκαλέσει την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους IL-20, που χτυπήθηκε από το σύστημα αεράμυνας της Συρίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016