Η Τουρκία “φουλάρει” τις μηχανές της προπαγάνδας της σχετικά με όσα θέλει να επιβάλει στην Κύπρο σε πρώτη φάση και στην Ελλάδα ,αμέσως μετά. Το TRT World, το τηλεοπτικό δίκτυο μέσω του οποίου το καθεστώς Ερντογάν “περνά” σ΄ όλο τον κόσμο τα μηνύματα που θέλει, μετέδωσε το ρεπορτάζ που θα δείτε στο βίντεο.

 

Την ίδια ώρα το Anadolu δημοσιοποίησε το γράφημα στο οποίο απεικονίζεται και το Barbaros, στην περιοχή που με NAVTEX δέσμευσε η Άγκυρα, όπως έγραψε από χθες το βράδυ το Militaire.gr.

 

Η Τουρκία πάντα πριν επιχειρήσει οποιαδήποτε κλιμάκωση ή ακόμη και επεισόδιο, φροντίζει να δημιουργεί και το ανάλογο “αφήγημα”. Μια νομιμοφανή δικαιολογία που εξυπηρετεί όχι μόνο την ίδια αλλά και τον “διεθνή παράγοντα” που σ΄ όλες τις κρίσεις που προκάλεσε η Τουρκία ποτέ δεν πήρε ουσιαστική θέση υπέρ των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων. Πάντα κάλυπταν τις παρανομίες των Τούρκων και για να το κάνουν αυτό χρειάζονταν κάποιες “φθηνές” νομικίστικες δικαιολογίες. Η Άγκυρα πάντα φρόντιζε να τους τις έχει έτοιμες. Αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα με το αφήγημα ότι δεν μπορεί μια τόσο μεγάλη χώρα να μην έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται λίγα μίλια από τις ακτές της. Είναι ένα αφήγημα που ήδη έχουν αρχίσει πολλοί να το αποδέχονται στο εξωτερικό….

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016