Ο κ.Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επί 31 συναπτά έτη πιλότος αεροσκαφών αλλά και δήμαρχος Βουλιαγμένης-Βούλας-Βάρης μιλά για το δεύτερο ατύχημα με αεροσκάφος Boeing 737. Εξηγεί τι μπορεί να ΄χει συμβεί μετά από την αναβάθμιση του αεροσκάφους στην έκδοση ΜΑΧ. Ποιο είναι το σύστημα του αεροσκάφους που μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή του, αιφνιδιάζοντας ίσως τους χειριστές του, με τον τρόπο που λειτούργησε.
Ο κ.Κωνσταντέλλος επισημαίνει ότι οι χειριστές δεν ήταν ενημερωμένοι για τη λειτουργία αυτού του συστήματος.

Ο κ.Κωνσταντέλλος επισημαίνει κατηγορηματικά ότι η πτήση με αεροσκάφος είναι η πιο ασφαλής μετακίνηση και απαντά στο ερώτημα για το ποια είναι η πιο επικίνδυνη φάση μιας πτήσης: “Η διαδρομή που κάνουμε για να πάμε από το σπίτι μας στο αεροδρόμιο”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016