Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο twitter ο Επικεφαλής των Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων στην Μεσόγειο Αντιναύαρχος Laurent Isnard επισκέφτηκε την Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων και το Αρχηγείο Στόλου.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση πάνω από το κεφάλι του Γάλλου Ναυάρχου δεσπόζει ο χάρτης της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ».
Λεπτομέρειες, οι οποίες καταδεικνύουν την σπουδή της Άγκυρας για την με κάθε τρόπο νομιμοποίηση των αξιώσεων της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κατηγορήσουν τον Γάλλο Αξιωματικό, να επισημάνουμε ότι πρώτον δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και δεύτερον η επίσκεψη του δείχνει ότι όλοι μιλούν με όλους προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των χωρών τους. Οι Γάλλοι πράγματι στηρίζουν την Ελλάδα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ΄χουμε ψευδαισθήσεις ότι θα σταματήσουν να μιλούν με την Τουρκία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016