Η προσωπική αναφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε ύφος απειλητικό. “Δεν το πάει καλά ο Μητσοτάκης”, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος στη στάση που τηρεί η Ελλαδα για την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

Όσοι παρακολουθούν και γνωρίζουν την Τουρκία, δηλώνουν ότι αυτή η προσωπική επίθεση θα πρέπει να μας ανησυχεί. Ο Μανώλης Κωστίδης που τα τελευταία χρόνια κάνει την “ανάγνωση” της τουρκικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας, εκτίμησε στο ρεπορτάζ του στον ΣΚΑΙ, ότι “αν δεν αλλάξει κάτι στο κλίμα , τότε αυτή η προσωπική επίθεση δείχνει ότι έρχονται δυσκολότερες ημέρες στα ελληνοτουρκικά”.

Ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, που ήταν παρών στη συζήτηση δεν τον διέψευσε και έκανε λόγο για την επιμονή Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει ήδη κλιμακώσει στην Κύπρο. Η παρουσία του γεωτρύπανου ΓΙΑΒΟΥΖ στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ που έχει αδειοδοτηθεί υπέρ της γαλλικής TOTAL και της ιταλικής ENI, ενισχύει και τις προβλεψεις για χειρότερες ημέρες, αλλά και τις εκτιμήσεις για την επιμονή του Ερντογάν να θέτει θέματα όσο παράλογα κι αν είναι αυτά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016