Η επιβαρυμένη Ανάσταση των στρατιωτικών! Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ μιλά στο Militaire

Το φετινό Πάσχα για τους στρατιωτικούς δεν μπορεί να ΄ναι ευχάριστο. Η αιχμαλωσία των δύο συναδέλφων τους δεν μπορεί παρά να επιβαρύνει το κλίμα. Το ήδη επιβαρυμένο μετά από οκτώ συναπτά έτη βαθιάς κρίσης η οποία τους έχει ανεπανόρθωτα πλήξει.

Τα μεγάλα εθνικά θέματα που απασχολούν εδώ και καιρό την επικαιρότητα, έχουν βάλει στην άκρη τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. Και πρώτοι τα ΄χουν βάλει στην άκρη οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, που είναι μια επαγγελματική κοινωνική ομάδα την οποία πάντα χαρακτήριζε η αίσθηση του καθήκοντος.

Έχουν δεχτεί πολύ μεγάλο πόλεμο από κυβερνήσεις και κόμματα, τα οποία χρησιμοποιούν ακόμη και τη μέθοδο της “πέμπτης φάλαγγας” για να απαξιώσουν κάθε προσπάθεια διεκδίκησης των στρατιωτικών. Ας μην επεκταθούμε μέρα που είναι σ΄αυτά τα δυσάρεστα θέματα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης μίλησε στο Militaire.gr όχι μόνο για να ευχηθεί σ΄ όλους τους στρατιωτικούς Καλό Πάσχα, αλλά και για να κάνει μια προσπάθεια “μετάγγισης αισιοδοξίας” πως τα πράγματα μπορούν να πάνε και καλύτερα. Μακάρι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016