Όλοι πλέον μιλούν για “αποκλιμάκωση” στην ανατολική Μεσόγειο, όλοι αναμένουν έναρξη “ελληνοτουρκικού διαλόγου” με διαδικασία…εξπρές και όλο και λιγότεροι για να μην πούμε κανένας μιλούν για οποιασδήποτε μορφής κυρώσεις για όσα έπραξε και συνεχίζει να διαπράττει η Τουρκία…

Η Ελλάδα πάρα πολύ πρόθυμα και αδιαμαρτύρητα δέχεται να πάει σε ένα διάλογο με άγνωστη -τουλάχιστον στους Έλληνες πολίτες- ατζέντα αλλά και με μια ακόμη άλυτη …εκκρεμότητα: τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ! Φαίνεται ότι στην Αθήνα έχουν ξεχάσει για τα καλά την Κύπρο και θεωρούν ότι με την προσγείωση κάποιων F-16 στην αεροπορική βάση της Πάφου έχουν “βγάλει την υποχρέωση”!

Το  Barbaros και το YAVUZ συνεχίζουν να βρίσκονται εντός κυπριακής ΑΟΖ και γι΄ αυτό κανένας δεν μιλά ή δεν δείχνει να ενοχλείται!

Αν έχουν αποφασίσει αλλαγή στάσης στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό δεν πρέπει τουλάχιστον να το ξέρουμε; Σε τι διάλογο και “αποκλιμάκωση” πάμε; Την οποία κλιμάκωση βεβαίως ,για να μην ξεχνιόμαστε, δεν την προκάλεσε η Ελλάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016