Γράφει ο

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

 

Μέχρι τώρα το αντιμετώπιζα με επιφύλαξη. Είχα προβληματισμούς για τη διοργάνωση, ενδοιασμούς για τους ομιλητές, αμφιβολία για τους πραγματικούς του στόχους. Πίστευα και πιστεύω ότι η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα. Με σύνθεση απόψεων, με εθνική συνεννόηση. Τώρα όμως θα πάω.

Θα πάω , γιατί  δεν επιτρέπω σε κανέναν «Ρουβίκωνα» και σε κανέναν «μπαχαλάκη» να εκφοβίζει το πατριωτικό μου αίσθημα. Γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν αντιεξουσιαστή να ορίζει τη δημόσια ατζέντα και να φοβίζει.

Θα πάω , γιατί δεν εμπιστεύομαι αυτήν την κυβέρνηση και τον τρόπο που διαπραγματεύεται. Γιατί δε θέλω να αφήσω αυτούς που έχουν αποδειχθεί βολικοί και εύκολοι σε όλες τις διαπραγματεύσεις τους, να κάνουν το ίδιο και με το Μακεδονικό. Δε θέλω να επιβάλουν νέο «κόφτη», στην εθνική μας συνείδηση αυτή τη φορά.

Θα πάω γιατί δεν αποδέχομαι τη λογική  «σαλαμοποίησης» της λύσης που προτάσσουν. Επικεντρώνοντας, δηλαδή, τη συζήτηση μόνο στο ονοματολογικό και αποφεύγοντας τα θέματα του αλυτρωτισμού που υπάρχουν στο Σύνταγμα, στα σχολικά βιβλία, αλλά, κυρίως, στην πολιτισμική ταυτότητα των γειτόνων μας.

Θα πάω , γιατί δε θέλω η κυβέρνηση να περάσει κάτω από τον πήχη που έθεσε το βέτο του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Και τότε δεχθήκαμε πιέσεις από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά καταφέραμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Αυτό το βέτο, άλλωστε, επιτρέπει στη σημερινή κυβέρνηση να διαπραγματεύεται.

Θα πάω , επειδή πιστεύω ότι στα εθνικά θέματα οφείλουμε να κάνουμε εθνική και όχι κομματική διαπραγμάτευση. Ότι πρέπει να προσερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις ενωμένοι, με στόχο κοινό. Και όχι να τα χειριζόμαστε με τρόπο ευκαιριακό, επιδιώκοντας τον διχασμό για να αντλήσουμε μικροπολιτικά οφέλη.

Δεν πηγαίνω, για να ακούσω κάποιον ομιλητή ή να γίνω μέτοχος στα πολιτικά παιχνίδια κάποιων. Δεν πηγαίνω για να υπηρετήσω σκοπούς και επιδιώξεις που κάποιοι μπορεί να φαντασιώνονται. Πηγαίνω γιατί αφουγκράζομαι την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μου. Πηγαίνω για να διαδηλώσω και εγώ για την Ελλάδα. Γιατί το να διαδηλώνεις για την Ελλάδα μας, δε σε καθιστά ούτε φασίστα, ούτε Ακροδεξιό.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016