Ανακοινώσεις για τις ανακοινώσεις το θέμα της θητείας. Συνεχίζοντας την πολιτική “αδειανό πουκάμισο”, με δηλώσεις ,εξόφθαλμα επιλεκτικές διαρροές και ψευδαισθήσεις, ανακοίνωσε 3μηνη αύξηση θητείας που δεν αναμένεται να προσφέρει τίποτα στην επίλυση του προβλήματος επάνδρωσης του Στρατού Ξηράς. Δεν το λέμε εμείς, το υποστηρίζουν αξιοσέβαστοι απόστρατοι Ανώτατοι Αξιωματικοί οι οποίοι επισημαίνουν:

•Όσα ανακοινώθηκαν χθες, ήταν εισηγήσεις …του 2012! Τότε οι στρατηγοί ζητούσαν 15μην θητεία, είχαν συμβιβαστεί στη 12μηνη. Δεν προχώρησε.
•Όσοι έσπευσαν να κάνουν τις ανακοινώσεις, λένε οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αποδόσεις των κλάσεων από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί σε ποσοστό 50%! Τι να περιμένουμε λοιπόν από τη 12 μην θητεία ,η οποία δεν είναι και τόσο…12μηνη.
•Επειδή το σύστημα διαφορετικών “ζωνών θητείας” έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν με παταγώδη αποτυχία, οι στρατηγοί προβλέπουν τη συνέχεια: θα γίνει ότι έγινε και στο παρελθόν. Στρατιώτες θα υπηρετούν στα χαρτιά στη μεθόριο και στην πραγματικότητα θα βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, κοντά στο σπίτι τους.

Οι στρατηγοί αναγνωρίζουν ότι η αύξηση της θητείας είναι η εύκολη λύση για την “τόνωση” των μονάδων. Αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ δυσάρεστο μέτρο και επιβεβαιώνουν ότι θα μπορούσε είτε να αποφευχθεί τελείως είτε να μειώσει τον χρόνο αύξησης στο ελάχιστο, αν είχε γίνει μια σοβαρή αναδιοργάνωση. Αυτό το θέμα όμως έχει περάσει πλέον στο πεδίο των ανέκδοτων…

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016