Αεροσκάφος F-16 της Ολλανδικής Αεροπορίας “αυτοπυροβολήθηκε”! Κατά τη διάρκεια άσκησης ο χειριστής του χρησιμοποίησε το πυροβόλο των 20 χιλιοστών αλλά τα πυρά κατέληξαν στην άτρακτο ακόμη και στον κινητήρα του αεροσκάφους!

Ο χειριστής της Βασιλικής Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αεροπορική Βάση Leeuwarden, αφού το αεροσκάφος υπέστη “σημαντική ζημιά”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ολλανδικών κρατικών μέσων ενημέρωσης.

 

“Αυτό είναι ένα σοβαρό περιστατικό”, δήλωσε ο Wim Bagerbos, από το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας. “Ως εκ τούτου, θέλουμε να διερευνήσουμε πλήρως τι συνέβη και πώς θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε αυτό στο μέλλον”.
Το περιστατικό κρίνεται σπάνιο.

Ο Thomas W. Attridge Jr. ήταν ο πρώτος πιλότος που είχε αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό, τον Σεπτέμβριο του 1956, όταν, ως πολότος δοκιμών της Grumman, είχε πυροβολήσει το F11F-1 Tiger με το οποίο πετούσε ,σε ύψος 20.000 ποδών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016