Λίγες ώρες μετά από την “επ΄ αόριστον αναστολή” που πήρε από τους φίλους και συμμάχους του στην ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιθεώρησε το γεωτρύπανο ΠΟΡΘΗΤΗΣ. Η τουρκική προεδρία διαθέτει πολύ δυνατή επικοινωνιακή ομάδα, όπως είναι γνωστό.

Η επιθεώρηση Ερντογάν στο FATIH προστίθεται στα μηνύματα που στέλνει η Τουρκία για τις προθέσεις της για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Το καθεστώς Ερντογάν έχει δείξει πως δεν κάνει επικοινωνία μόνο για τις δημοσκοπήσεις ή για “πολιτική φιγούρα”, όπως γίνεται αλλού. Τα μηνύματα που στέλνει γίνονται πράξη, αργά ή γρήγορα. Μη έχοντας τίποτα να τον εμποδίζει και κανέναν να τον σταματήσει, ο Ερντογάν θα στείλει και γεωτρύπανο σε περιοχές ελληνικών συμφερόντων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην Αθήνα θα το ΄χουν καταλάβει και θα έχουν κάνει τους σχεδιασμούς τους. Εκτός να ποντάρουν ακόμη στην απομόνωση του Ερντογάν και στην κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας. Στους “προστάτες” από τη Δύση θα ΄ναι αστείο να εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016