Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία.

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

 

Η  Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία και επιτίθεται σε όποια χώρα της Δύσης τολμά να θίξει το θέμα.

Οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αποφύγει να αναγνωρίσουν την Γενοκτονία των Αρμενίων λόγω της σημασίας της Τουρκίας ως στρατηγικού συμμάχου. Αυτή είναι η μόνιμη δικαιολογία. Τι θα κάνει ο Τραμπ;

 

Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για την Τουρκία με τον Κρις Σμιθ, μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων να δηλώνει ότι το 2000 ,ο πρέσβης της Τουρκίας  “μας απειλούσε με κλείσιμο του Ιντσιρλίκ.Ειλικρινά, με έναν τέτοιο φίλο στο ΝΑΤΟ, ποιος χρειάζεται εχθρούς;”

 

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016