Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Roger Milliex

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Φόρος Τιμής στην Ελλάδα 1940-1944», του Γάλλου Φιλέλληνα Roger Milliex, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00 (πέρας προσέλευσης 18.30) στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

 

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τον παρουσία του και θα χαιρετίσει η ΑΕ, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Christophe Chantepy.

 

Το βιβλίο «Φόρος Τιμής στην Ελλάδα 1940-1944», περιέχει κείμενα και μαρτυρίες διακεκριμένων Γάλλων, που συνέλλεξε ο φιλέλληνας Γάλλος αντιστασιακός Roger Milliex το διάστημα 1945-1948, τα οποία υμνούν την Ελλάδα και το λαό της για τη συμβολή τους στον αντιφασιστικό αγώνα και την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών.

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανέκδωσε το βιβλίο αυτό, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες της εποχής εκείνης και όλα τα έργα τέχνης, δημιουργίες Γάλλων καλλιτεχνών, που δώρισαν στην Ελλάδα, τιμώντας έτσι τον αγώνα της.

 

Τα όσα περιέχονται στο βιβλίο δεν είναι απλά η συλλογική κατάθεση θαυμασμού και αδελφικής αλληλεγγύης των Γάλλων προς την Ελλάδα. Εκπέμπουν ένα διαχρονικό πολιτικό μήνυμα σεβασμού και θαυμασμού, πάντα επίκαιρο, καθιστώντας την έκδοση αυτή πολύτιμο οδηγό στο ταξίδι της ιστορικής μνήμης.

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους:

 

– Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής και Καθηγήτρια Ιστορίας  Παντείου Πανεπιστημίου.

 

– Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ομότιμος Καθηγητής  Κοινωνιολογίας  Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

 

– Μάνος Στεφανίδης,  Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016