Ο κορονοϊός μας αναγκάζει να κάνουμε τις περισσότερες αν όχι όλες τις συνεντεύξεις στο Militaire.gr μέσω Skype.

Αύριο ξεκινάμε με δύο, νομίζουμε πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις:

Η πρώτη με έναν “γκουρού” του τραπεζικού συστήματος για το τι μας περιμένει στην οικονομία μετά από τον κορονοϊό. Ο κ.Γιώργος Καλαμωτουσάκης μας εξηγεί ψύχραιμα και κατανοητά. Ποιος είναι:

Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας με διάκριση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Τακτικός Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τ. Διοικητής της Τράπεζας Αμέρικαν Εξπρές και Περιφερειακός Προϊστάμενος της Τράπεζας στη Μέση Ανατολή, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Ο Δρ. Καλαμωτουσάκης ήταν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Τραπέζης Κρήτης και Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως (1979-1984). Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής Διευθυντής της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος (1977-1979), Οικονομικός Σύμβουλος στις εταιρίες American Standard, Inc. και Ι.Β.Μ. Corp., στις ΗΠΑ, Οικονομικός Σύμβουλος του Κυβερνήτου της Νέας Υόρκης Ν. Ροκφέλλερ, Τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοικήσεως Επιχειρήσεων (1969-1977) και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (1982-1993).

Η δεύτερη με τον πρώην διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων που η κυβέρνηση κατήργησε. Ο κ.Δημοσθένης Μπακόπουλος μιλά και αποδίδει την απόφαση σε επιχειρηματικά συμφέροντα που θίχτηκαν. Καταγγέλει πολλά ,λέγοντας ότι μπορεί να τα αποδείξει όλα