Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα! Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί-Ο αντιπρόεδρος της CAE στο Militaire

Η πρόταση υπάρχει στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό. Και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η σημερινή την χαρακτηρίζει άκρως ενδιαφέρουσα. Ο λόγος για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της ΠΑ, στην Καλαμάτα.

Το Militaire.gr συνομιλεί με τον Αντιπρόεδρο της CAE Defence & Security, Marc Olivier Sabourin, για την πρόταση της Καναδικής Κυβέρνησης και της CAE για την υλοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης της ΠΑ υπό Νατοϊκή πιστοποίηση.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που προσφέρει ξεκάθαρα πλεονεκτήματα καθώς:

–  Προέρχεται από την CAE, τον παγκόσμιο ηγέτη στην εκπαίδευση για πάνω από 70 χρόνια, με περισσότερα από 65 εκπαιδευτικά κέντρα σε 35 χώρες.

–  Είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την πιστοποίηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, προσφέροντας καθοριστικά στρατηγικά και πολιτικά πλεονεκτήματα στη χώρα μας, και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας ΝΑΤΟ Flying Training in Europe (NFTE) που η Ελλάδα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

–  Βασίζεται στο πρότυπο του αντίστοιχου Νατοϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης στον Καναδά (NFTC), το οποίο η CAE λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία σε συνεργασία με την Αεροπορία του Καναδά.

– Παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας από την Καναδική κυβέρνηση, μαζί με πληθώρα από οικονομικά, αναπτυξιακά και πολιτικά οφέλη για τον τόπο.

Πρόκειται για μία ευκαιρία. Θα προχωρήσει ή θα χαθεί;

Υπάρχει επιλογή για υπότιτλους στο βίντεο, πατώντας τις ρυθμίσεις.