Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΑΥΤΟΨΙΑ του Alpha, πήρε τη σκυτάλη από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος:

“Δεν θα το ξανακάνει η Τουρκία…Γιατί ξέρει ότι δεν είμαστε ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Έχουμε πολύ καλή άμυνα και θα αντιδράσουμε”.

Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε ανόητο τον σύμβουλο τον Μπουλούτ, σύμβουλο του Ερντογάν που παρομοίασε την Ελλάδα με μύγα και την Τουρκία με …γίγαντα. “Είναι ανόητος. Το ότι είναι σύμβουλος του Ερντογάν δεν τον κάνει έξυπνο…Δεν έχει δει ελέφαντα να τρέχει βλέποντας ένα ποντίκι…”.

Για τις αντιδράσεις της Δύσης: “Ζει σε μια μεταφυσική κατάσταση έχοντας πειστεί ότι η Τουρκία είναι κάτι πολύ καλό που δεν πρέπει να το χάσουμε. Δεν λέω ότι πρέπει η Δύση να χάσει τη Τουρκία, αλλά δεν είναι τα πράγματα όπως τα βλέπει η Δύση”.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016