Υποστηριξε το militaire
Militaire News

BREXIT: Η Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά! Πως θα φθάσουν τα “απόνερα” στην Ελλάδα;

BREXIT: Η Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά! Πως θα φθάσουν τα

Η Βρετανία βρίσκεται τώρα σε αχαρτογράφητα νερά, δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως μεταδίδει το  ΑΠΕ ”βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά”, δήλωσε σε δημοσιογράφους.

“Όλοι είναι πραγματικά κουρασμένοι. Δεν έχουν κοιμηθεί”, πρόσθεσε.

Και πρώτα απ΄ όλα θα έχουν μείνει όλοι ξάγρυπνοι στις Βρυξέλλες.Και στο Βερολίνο. Το χαστούκι από τη Βρετανία είναι ηχηρό.Ποιες πραγματικά θα είναι οι συνέπειες και για τη Βρετανία και για την ΕΕ; Πολλά θα ακουστούν,θα γραφτούν και θα ειπωθούν.Η καταστροφολογία δεν θα αποφευχθεί. Αλλά είναι βέβαιο ότι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο τίποτα δεν μπορεί να είναι πια ίδιο.Η νέα αγωνία που θα τους κατατρέχει είναι τι θα γίνει αν η Βρετανία…δεν καταστραφεί και μάλιστα γρήγορα.Ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τολμήσει να κάνει το βήμα και να αφήσει πίσω του την ΕΕ που μόνο ένωση δεν είναι πλέον;

Σε αχαρτογράφητα νερά δεν είναι μόνο η Βρετανία.Είναι πλέον ολόκληρη η ΕΕ.

Σ΄αυτή τη τρικυμμία υπάρχει και το “ελληνικό καράβι” που έχει ταλαιπωρηθεί ήδη πολύ.Πως θα φθάσουν εδώ τα απόνερα της απόφασης των Βρετανών; Θα εξακολουθήσουμε να ζούμε με την βεβαιότητα ότι η ΕΕ θα υπάρχει για πάντα;Μήπως θα πρέπει επιτέλους σοβαρά να έχουμε ένα πραγματικό σχέδιο b για παν ενδεχόμενο; Μήπως να αφήσουμε στην άκρη τα “μένουμε Ευρώπη” και “φεύγουμε από την Ευρώπη” και να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει ότι μπορεί να ξημερώσει και μέρα που δεν θα υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη;Όλες οι χώρες έχουν τέτοια σχέδια.

Αντιγράφουμε όσα έγραψε πριν από λίγο ο συνάδελφος πολιτικός συντάκτης Βασίλης Σκουρής,γιατί νομίζουμε ότι περιγράφουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί:

“Ερώτηση πρώτη: Γιατί οι λαοί, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που γίνονται δημοψηφίσματα, ψηφίζουν κόντρα σε ότι υποστηρίζουν οι ελίτ των συγκεκριμένων χωρών;

Ερώτηση δεύτερη: Γιατί οι δημοσκοπήσεις κάνουν πάντα και παντού “λάθος” υπέρ της μιας πλευράς;

Όπως λέει και ο ποιητής “Πρέπει να βλέπουμε πέρα από τα φαινόμενα και να ακούμε πέρα από τα λεγόμενα”.

Τι προβλέπει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης:

 1. Κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ενωση σύμφωνα με τις συνταγματικές του προβλέψεις.

 2.Το κράτος μέλος που αποφασίζει να αποχωρήσει οφείλει να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με βάση τις οδηγίες που θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ενωση θα διαπραγματευθεί και να συνομολογήσει συμφωνία με το κράτος, καθορίζοντας τις διευθετήσεις για την αποχώρησή του, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το πλαίσιο της μελλοντικής του σχέσης με την Ενωση. Η συμφωνία αυτή πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σύμφωνα με το άρθρο 218(3) της συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα πρέπει να συνομολογηθεί για λογαριασμό της Ενωσης από το Συμβούλιο, με ειδική πλειοψηφία, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 3. Η εφαρμογή των Συνθηκών θα τερματισθεί για το εν λόγω κράτος από την ημερομηνία ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης ή, ελλείψει αυτού, δύο χρόνια μετά την γνωστοποίηση που αναφέρεται στην παράγραφο 2, εκτός και αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συμφωνία με το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος, ομόφωνα αποφασίσει να παρατείνει αυτήν την περίοδο.

 4. Για τους λόγους των παραγράφων 2 και 3, το μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου που εκπροσωπεί το αποχωρόν κράτος μέλος δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου ή στη λήψη αποφάσεων που το αφορούν.

Ειδική πλειοψηφία πρέπει να ορισθεί σύμφωνα με το Αρθρο 238(3) της συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 5. Εάν το κράτος που αποχωρεί από την Ενωση ζητήσει να επανέλθει, το αίτημά του θα πρέπει να τεθεί υπό τη διαδικασία που αναφέρεται στο άρθρο 49.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης