Από αιχμάλωτος του Χάφταρ επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα

Από κρατούμενος -έστω για λίγο- των δυνάμεων του Χάφταρ στη Λιβύη, επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα! Ήταν ανάμεσα στους έξι Τούρκους που οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν αποκαλύψει και αιχμαλωτίσει κάνοντας την Άγκυρα να απειλήσει με αντίποινα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα διαβατήρια τους, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα Al Masrad.

Σήμερα που ολοκληρώθηκαν , οι συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας βρέθηκε στο γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις. Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016