Οι δυνάμεις του στρατηγού Χ.Χαφτάρ στη Λιβύη αιχμαλώτισαν έξι Τούρκους και η Άγκυρα αμέσως απείλησε με αντίποινα. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και η ιστοσελίδα Al Marsad σ΄ ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της φωτίζει την στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη! Εμπλοκή που γίνεται με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, τα οποία τα πετούν από κέντρο επιχειρήσεων στην Τρίπολη της Λιβύης , 24 Τούρκοι στρατιωτικοί! Η ιστοσελίδα αποκαλύπτει και τους 24 με ονόματα και φωτογραφίες!

Σ΄ ότι μας αφορά θα πρέπει πλέον να αποδεχτούμε ότι η απειλή των οπλισμένων τουρκικών UAV είναι εδώ. Ας σταματήσουμε λοιπόν να…πανηγυρίζουμε για τα…Kiowa που μας πούλησαν οι Αμερικανοί, γιατί ο κόσμος έχει προχωρήσει πολύ μπροστά….

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη “δολοφόνοι” όπως τα χαρακτηρίζει χρησιμοποιούνται σε επιδρομές στο έδαφος της Λιβύης.

Επικεφαλής της ομάδας των Τούρκων στρατιωτικών είναι ο στρατηγός Irfan Tur Ozsert, ο οποίος έχει υπηρετήσει στη ΜΙΤ .Στις φωτογραφίες τα διαβατήρια μελών της ομάδας κρούσης.

Το ρεπορτάζ αναφέρει την ιστορία των Bayraktar, τα οποία κατασκευάζει ο γαμπρός του Ερντογάν. Επικαλείται ρεπορτάζ του The Intercept, σύμφωνα με το οποίο, ”η Τουρκία ανταγωνίζεται τώρα τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως χρήστης uav δολοφόνων σ΄όλο τον κόσμο” και προσθέτει ότι “η Τουρκία ξεχωρίζει όχι μόνο ως ο πιο προηγμένος νέος κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και ως η μόνη χώρα που να τα χρησιμοποιεί τακτικά στο έδαφός της, ενάντια στους πολίτες της. ”

Το Al Marsad επισημαίνει:

“Αν και από το 1975 οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις εξαγωγής όπλων μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, η Άγκυρα, κατόρθωσε να αψηφήσει τους περιορισμούς των ΗΠΑ και να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστήςuav- δολοφόνων. Οι συνέπειες για τους γείτονες της Τουρκίας στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας είναι σοβαρές, όπως μπορούμε να δούμε από την ανάπτυξή της στη Λιβύη, το Κουρδιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. Πρόσφατα, οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας για τη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στα κυπριακά χωρικά ύδατα κλιμάκωσαν την ένταση”.

Εκτός από τα έγγραφα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ ,υπάρχει και βίντεο ενός Bayraktar, που πετά στον ουρανό της Λιβύης.

Το Al Marsad δημοσιεύει όλα τα ονόματα των Τούρκων:
1 Bulent Kutsal
2 Cinan Utku
3 Izzettin Yesilyurt
4 Kanal Emre
5 Emir Muratli
6 Levent Ergun
7 Gursel Caypinar
8 Srlcuk Yavuz
9 Mehmet Husamettin Yucesoy
10 Emirhan Karaoglu
11 Fathi Dundar
12 Deniz Pinar
13 Irfan Ozsert
14 Ilkay Cam
15 Cemal Balikki
16 Ilkay Altindag
17 Goksel Kahya
18 Can Sabitay
19 Sahan Aydin
20 Omer Akcilpunar
21 Ercin Teoman
22 Bekir Aydin
23 Recep Yildirim
24 Suleyman Anga

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016