Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
29/08/2023 | 10:59
Militaire News

Σάλος με τη σύλληψη γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ για διαφθορά – 30.000 ευρώ η μίζα

Σάλος με τη σύλληψη γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ για διαφθορά - 30.000 ευρώ η μίζα
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σάλος  στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη γνωστού συνδικαλιστή στην Κρήτη για υπόθεση διαφθοράς.

Όπως μετέδωσε το iEidsiseis, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα, ο γνωστός συνδικαλιστής ζητούσε 30.000 ευρώ από γυναίκα που ήθελε να πάρει σε διαγωνισμό καντίνα σε περιοχή των Χανίων. Όπως φέρεται να της έλεγε ο αστυνομικός, έπρεπε να τον πληρώσει προκειμένου να τη βοηθήσει να κερδίσει τον διαγωνισμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπαιρνε την καντίνα «κάποιος δικός του».

Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία και αμέσως το Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε έρευνα, ενώ διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να παρακολουθείται το τηλέφωνό του. Η γυναίκα αρχικά του έδωσε 16.000 ευρώ και στη συνέχεια του ζήτησε να κάνουν ραντεβού για να του δώσει ακόμα 8.000 ευρώ. Τα μετρητά ήταν προσημειωμένα από την ΕΛ.ΑΣ. Η γυναίκα πήγε στο σπίτι του συνδικαλιστή. Εκεί άνοιξε την πόρτα ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και ο οποίος παρέλαβε τα μετρητά.

Ακολούθησε έφοδος των «αδιάφθορων» (παρουσία εισαγγελικού λειτουργού) στο σπίτι του συνδικαλιστή, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον γιο του (ειδικός φρουρός). Οι δυο τους κρατήθηκαν το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενώ σήμερα αναμενόταν να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι θα διεξαχθεί και ΕΔΕ σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη μαζί με το γιο του κατέχει νευραλγική θέση στην ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, ενώ ασχολείται επί σειρά ετών με τον συνδικαλισμό και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης