Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
26/02/2016 | 20:33 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΝΑΤΟϊκές περιπολίες με μια φρεγάτα από τον Καναδά! Η Συμμαχία δεν βιάζεται!

ΝΑΤΟϊκές περιπολίες με μια φρεγάτα από τον Καναδά! Η Συμμαχία δεν βιάζεται!

Η νατοϊκή δύναμη SNMG2 ανέλαβε δράση στο Αιγαίο,λένε οι επίσημες πληροφορίες. Προς το παρόν πάντως ένα όλο κι όλο πλοίο επιχειρεί.

Μόνο η καναδική φρεγάτα “Fredericton”  πλέει κοντά στην περιοχή της Λέσβου. Που είναι τα υπόλοιπα;

Η γερμανική φρεγάτα “Bonn”, υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η νατοϊκή αποστολή, ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο.

Η  τουρκική φρεγάτα “Barbaros” και η ελληνική φρεγάτα “Σαλαμίς” έχουν επιστρέψει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να ξαναβγούν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ  “σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της νατοϊκής αποστολής όσον αφορά στη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.

Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν 11 πλοία του Στόλου, παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής τους.

Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίσθηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command – JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης