Υποστηριξε το militaire

16 νησιά του Αιγαίου ζητούν οι Τούρκοι! Συγκέντρωση…διαμαρτυρίας στην Άγκυρα!

Militaire News

Στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου CİHAN υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Διαμαρτυρία για την κατάληψη από την Ελλάδα τουρκικών νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο» η οποία εστιάζει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «τις κινήσεις της Ελλάδας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας στη θάλασσα του Αιγαίου» που πραγματοποίησαν χθες γύρω στα 15-20 μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Δημόσιο Εκπαιδευτικών μπροστά από την ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα μέλη του συνδικάτου, κρατώντας πανό, φώναζαν μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις, τα εξής συνθήματα: «Ελλάδα μην ξαφνιάζεις και μην προκαλείς τον εκνευρισμό μας», «Τα νησιά είναι τουρκικά και τουρκικά θα παραμείνουν», «Τουρκία μην κοιμάσαι, διεκδίκησε τα εδάφη σου».

Τα  μέλη του Συνδικάτου ανέγνωσαν το εξής δελτίου τύπου:

«Η Ελλάδα από το 2004 επεκτείνεται στην κυριαρχική έκταση της Τουρκικής Δημοκρατίας στη θάλασσα του Αιγαίου. Ξεκινώντας πρώτα με την κατάληψη των νησιών Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, η επέκταση αυτή συνεχίζεται με την κατάληψη 16 νησιών και βραχονησίδων.

Τελευταία, δημοσιεύθηκε στον τύπο η πληροφορία για την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης να καταλάβει τη νήσο Ζουράφα, που βρίσκεται μεταξύ της Ίμβρου και της επαρχίας Enez.

Οι διοικούντες δεν πρόβαλαν καμία αντίδραση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάληψη αυτή.

Τα νησιά και οι βραχονησίδες, που έχει καταλάβει η Ελλάδα, ανεξαρτήτως του γεωγραφικού τους σχήματος και μεγέθους, συνιστούν εδάφη της πατρίδας μας.

Δεν τίθεται ζήτημα για οποιαδήποτε αοριστία, όπως λέγεται, αναφορικά με το νομικό καθεστώς τους.

Τα 16 νησιά και βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, έχουν γίνει αποδεκτά βάσει των συνθηκών ως τουρκικό έδαφος.

Τι κρίμα που ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία είναι μεγάλο κράτος έχει λησμονηθεί στη θάλασσα του Αιγαίου. Ενόψει της συγκεχυμένης κατάστασης της γεωγραφικής περιοχής, στην οποία βρισκόμαστε, οι παραχωρήσεις που θα κάνουμε αναφορικά με τα νησιά, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή, δείχνουν τι είδους ανεπάρκεια θα δημιουργήσουν στην ασφάλεια της Τουρκίας.

Διατηρούμε το όραμα της πραγματοποίησης των συνόρων μας σύμφωνα με τον «εθνικό όρκο» (Misak I Milli) και δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε να χάνονται (εδάφη) από τα χέρια μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης