Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Χρήσιμος “ψηφοθηρικός καβγάς” Ολλανδίας-Τουρκίας;

Χρήσιμος

“Τεντώνει το σκοινί” ο Ερντογάν στη “κόντρα” με τους Ολλανδούς. Αυτό φαίνεται ότι εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Η Ολλανδική κυβέρνηση αλλά και ο Ερντογάν ελπίζουν να κερδίσουν ψήφους,οι μεν για τις εκλογές τους αύριο,ο δε για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Ο “καβγάς” αποδεικνύεται μάλλον χρήσιμος για τη κυβέρνηση της Χάγης που εμφανίζεται σκληρή κατά των “ξένων” στη προσπαθειά της να “κόψει” το ρεύμα της ακροδεξιάς. Αλλά και για τον Ερντογάν που μανιασμένα ψάχνει “εχθρούς” για να πολεμήσει και να γίνει ήρωας.

Κάπως έτσι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε,ότι η Τουρκία κλείνει τον εναέριο χώρο της για Ολλανδούς διπλωμάτες.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Associated Press, η Άγκυρα «παγώνει» τις διπλωματικές της σχέσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με την Ολλανδία.

«Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν», συμπλήρωσε, μετά από τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο κ. Κουρτουλμούς προειδοποίησε επίσης ότι «εάν χρειαστεί, μπορούμε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας στο προσφυγικό».

Ο Ερντογάν σε μια επίδειξη …μαύρου χιούμορ προανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της απαγόρευσης των ολλανδικών αρχών στην παρουσία Τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις . 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης