Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΦΟΥΛ για χούντα στην Τουρκία! Οι διώξεις Ερντογάν “αφύπνισαν” ΗΠΑ και ΕΕ που τώρα ανησυχούν!

ΦΟΥΛ για χούντα στην Τουρκία! Οι διώξεις Ερντογάν

Η Τουρκία οδεύει ολοταχώς σε πορεία “χουντοποίησης” με τον Ερντογάν να αποκαλύπτει κάθε μέρα και περισσότερο τις απολυταρχικές απόψεις του.
Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε ξανά χρησιμοποιώντας  ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά των ακαδημαϊκών -ανάμεσά τους και ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι- που υπέγραψαν την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Ακαδημαϊκών για την Ειρήνη». Ο Ερντογάν , τους χαρακτήρισε ανθρώπους χαμηλού επιπέδου και συνεργούς στην τρομοκρατία. Ακόμη τόνισε ότι, η Τουρκία αυτή την εποχή βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθεια, ώστε να έρθει η χώρα σε δυσχερή θέση, αναφέροντας ότι επικεφαλής αυτών των οργανώσεων είναι το ΡΚΚ, χωρίς ωστόσο να παραλείψει στο λόγο του το ΡΥD, το ΥPG , και το Ισλαμικό Κράτος (IS).

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις Ερντογάν όμως.     Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε ανακριτική διαδικασία κατά 123 ακαδημαϊκών. Εχουν προφυλακιστεί ήδη 14 Ακαδημαικοί με τις διαδικασίες προφυλάκισης να συνεχίζονται και για άλλους 7. Επιπρόσθετα αρκετά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα έθεσαν τους δασκάλους τους σε διαθεσιμότητα.
Ο αμερικανός Πρέσβης στην ΆΓΚΥΡΑ, J. BASS, σε ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με το ανακοινωθέν, σημειώνει ότι από πλευράς ΗΠΑ παρακολουθούνται οι εξελίξεις  που αφορούν την επιβολή ποινών σε βάρος των ακαδημαϊκών, επισημαίνοντας ότι το να εκφράζει κάποιος την ανησυχία του όταν ασκείται βία, δεν σημαίνει ότι στηρίζει την τρομοκρατία, καθώς επίσης και ότι οι επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης δεν ισοδυναμούν με προδοσία.
Από την πλευρά της η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και προέτρεψε όλα τα κόμματα να επιδιώξουν επανάληψη του ειρηνευτικού διαλόγου για το Κουρδικό.
Στο «ανακοινωθέν των Διανοουμένων», αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της «Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας», Μ. FEYZIOĞLU, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο ανακοινωθέν δεν υπάρχει ούτε μια φράση που να επικρίνει το ΡΚΚ, και  αποτιμάται ως  ιδιαιτέρως επικίνδυνο να αποτελούν οι ακαδημαϊκοί στόχο των κρατικών Αρχών. Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι χρέος του Νομικού Κλάδου είναι η παρακολούθηση των εκπροσώπων του κράτους και των Δυνάμεων Ασφαλείας, όταν εκδηλώσουν μια συμπεριφορά ενάντια στο δίκαιο.
Ο αυταρχικός, από πλευράς της τουρκικής Κυβέρνησης , χειρισμός της υπόθεσης, οι διαστάσεις που έχει αυτή λάβει, σε συνδυασμό με το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην τ/κοινωνία, σχετικά με την ορθότητα ή μη της απόφασης, ενδεχομένως να πυροδοτήσει μία σειρά εξελίξεων συγκρουσιακού χαρακτήρα,εκτιμούν όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Και διώξεις κατά εισαγγελέων

Όπως ανακοινώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων της Τουρκίας, καθαιρούνται από τις θέσεις τους οι πέντε εισαγγελείς των Αδάνων, που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της αποκάλυψης φορτηγών οχημάτων της ΜΙΤ, στις 19 Ιανουαρίου 2014.
Ο Ερντογάν , είχε κατηγορήσει τους εισαγγελείς , δηλώνοντας ότι με τις ενέργειές τους στέρησαν στους Τουρκμένους της Β. Συρίας τα απαραίτητα εφόδια να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης