Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Μουτζούρης” στις Βρυξέλλες πόκερ στην Αθήνα! Τι ειπώθηκε μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου

Στις Βρυξέλλες παίζουμε τον “μουτζούρη” και στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό πολιτικό πόκερ. Στη Σύνοδο των Βρυξελλών για το προσφυγικό όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μια “πρόοδος” στις “διαπραγματεύσεις” των Ευρωπαίων με την Τουρκία για το θέμα των προσφύγων. Που σημαίνει ότι η Τουρκία κάτι παραπάνω θα κερδίσει για να συνεχίσει να στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες σε πιο …λογικούς αριθμούς στο Αιγαίο. Περί αυτού πρόκειται και θα πληρώσουμε κιόλας…

Συνεπώς ο …μουτζούρης στα χέρια μας θα βρεθεί πάλι! Όλοι οι “ευγενείς” Ευρωπαίοι θα μας δείχνουν με το δάχτυλο επειδή μετά από έξι χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες φιλοξενίας με την Αυστρία ,τη Γερμανία κλπ.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα βρίσκεται σ΄ εξέλιξη ένα πόκερ και μάλιστα σκληρό. Τσίπρας και Καμμένος είναι για πρώτη φορά “αντίπαλοι παίκτες”. Ο Καμμένος φαίνεται ότι δεν μπλοφάρει,όταν μέσω συνεργατών του λέει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα Μουζάλα. Το ερώτημα είναι αν μπλοφάρει ο Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση που είχαν Τσίπρας και Καμμένος στο Μαξίμου ο ΥΕΘΑ έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί την παραμονή Μουζάλα στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε …συγκαταβατικός αλλά ζήτησε από τον Καμμένο ένα 48ωρο ,για να τελειώσει η Σύνοδος των Βρυξελλών για το προσφυγικό. Το “αίτημα” δεν είναι παράλογο. Ο Γ.Μουζάλας ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού βρίσκεται στις Βρυξέλλες και συζητά …υπό παραίτηση.

Η καχυποψία ποτέ δεν μας έλειψε στην Ελλάδα και γι΄ αυτό υπάρχουν πολλά σενάρια που κυκλοφορούν και ανακυκλωνονται. Ένα απ΄ αυτά λέει ότι ο Τσίπρας ενδέχεται αν χρησιμοποιήσει αυτό το 48ωρο για να αναζητήσει άλλο κυβερνητικό εταίρο. Ακούγοντας τα μεσημεριανά ραδιοφωνικά κυρίως δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές εύκολα οποιοσδήποτε θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλοί….πρόθυμοι.

Θα επιχειρήσει ο Τσίπρας τέτοιο βήμα; Δεν είναι εύκολο,γιατί σε γενικές γραμμές η εμπειρία συγκυβέρνησης με τον Καμμένο δεν έχει δυσκολέψει καθόλου τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του ΥΕΘΑ με ευρωπαίους και  αμαερικανούς έχουν ομαλοποιηθεί, υπάρχουν ακόμη πολλοί που θα έβλεπαν με χαρά να “σπάει” το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας να κάνει αυτό το 48ωρο που ζήτησε ως προθεσμία από τον κυβερνητικό του εταίρο.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ανέβαλε …επ΄ αόριστον το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Η αναχώρησή του είχε προγραμματιστεί γι΄ αύριο. Πότε και αν θα γίνει το ταξίδι προς το παρόν δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Militaire.gr

                                                                                               

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης