Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
22/03/2016 | 19:06 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Χ. Κοντοχρήστου

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί την προσφυγική κρίση …από το twitter!

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί την προσφυγική κρίση …από το twitter!

Πολλές δημοσιεύσεις στο Facebook , στο Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες παιδιών και των οικογενειών τους στα σύνορα στα σύνορα παρέχουν στους αναλυτές των ΗΠΑ ένα χάρτη της εξόδου των Σύριων σε πραγματικό χρόνο . Δεν είναι μια τέλεια εικόνα , αλλά γεμίζει τα κενά των κατασκόπων-χαρτογράφων , δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α.

Με την αναζήτηση δημοσιεύσεων , η Εθνική Υπηρεσία Γεωστρατηγικής εκπληρώνει την υποχρέωσή της να παράσχει στους φορείς λήψης αποφάσεων γνώσεις σχετικά με τις θέσεις των προσφύγων κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης.

Η επισκόπηση του Υπουργείου Άμυνας με δορυφορικές εικόνες από το «διάστημα δεν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθανθεί κανείς την ανθρώπινη δραστηριότητα αυτού του μεγέθους, αλλά οι άνθρωποι που μιλούν στη γη για τους ανθρώπους μέσα από tweets σχετικά με την έλλειψη τροφής, ή εικόνες για τις γραμμές στις πύλες στα σύνορα είναι πραγματικά απίστευτα χρήσιμα,” δήλωσε ο Sue Gordon, αναπληρωτής διευθυντής του οργανισμού. “Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τι συμβαίνει από τη σκοπιά του Υπουργείου , αλλά και τα social media θα σας δώσουν μια ρεαλιστική ματιά για να σας βοηθήσει να συσχετίσετε διαφορετικές δραστηριότητες ή να πάρετε μια διαφορετική άποψη για το τι είναι πραγματικό.”

Φωτογραφίες από τους πρόσφυγες και τους εργαζομένους που δημοσιεύονται απεικονίζουν την καλοσύνη μετά την αιματοχυσία που προκύπτει από έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεριζώσει κατ ‘εκτίμηση 14 εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους. Από τον Αύγουστο, το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είχε διανείμει 33.000 κάρτες SIM σε εκτοπισμένους Σύριους στην Ιορδανία μόνο.

Τα Geotags σε θέσεις που δείχνουν πού και πότε στάλθηκαν μηνύματα – μπορούν να αναζητηθούν ή να απεικονίζονται σε χάρτη.
Πηγή: http://www.defenseone.com



 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης