Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
15/03/2016 | 06:15 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Χοντρό παιχνίδι με Κύπρο και Ελλάδα παίζει η Τουρκία με “όπλο” το προσφυγικό – Τι επιδιώκει

Χοντρό παιχνίδι με Κύπρο και Ελλάδα παίζει η Τουρκία με

«Turkey, Greece to closely cooperate against illegal migration on Aegean» τιτλοφορείται ρεπορτάζ της Merve Aydogan στη DAILY SABAH. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ, τον οποίο δεν κατονομάζει, εάν η Ε.Ε. αποδεχθεί τις προτάσεις που κατέθεσε η Τουρκία στη σύνοδο, τότε η πραγματική συνεργασία θα είναι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδα: ‘’Είναι σημαντικό για την Τουρκία να εναρμονίζεται η συνεργασία με το διεθνές δίκαιο. Θα είναι μια προσωρινή πρακτική και θα υπογράψουμε διακήρυξη με την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, αυτή δεν θα συνδέεται με τη συμφωνία επανεισδοχής’’.

Διευκρινίζοντας τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδος, ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η πρώτη φάση θα αφορά στον περιορισμό όλων των παράνομων μεταναστών σε 5 ελληνικά νησιά. Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, η Τουρκία θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες αυτούς από τα νησιά και θα τους φιλοξενήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Όσοι βρισκόταν ήδη στα νησιά πριν την υπογραφή της συμφωνίας, θα γίνουν δεκτοί από την Ελλάδα. Οι μετανάστες (που θα βρεθούν) στα νησιά μετά τη συμφωνία, θα γίνουν δεκτοί από την Τουρκία, ενώ οι πρόσφυγες από τρίτες χώρες θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους.

Η HURRIYET φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Τούρκικα λιμάνια σε αντάλλαγμα για το Ercan». Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται ότι υπήρξε μυστική συνάντηση Davutoglu-Αναστασιάδη στην τελευταία σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλες.

Σύμφωνα με πηγές από Αθήνα και Λευκωσία τις οποίες επικαλείται το άρθρο, ο Κύπριος Πρόεδρος ζήτησε να ανοίξει η Τουρκία τα λιμάνια της στους ελληνοκύπριους, για να άρει το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός  φέρεται να του απάντησε: «Και εσείς ανοίξτε το αεροδρόμιο του Ercan (ΤΥΜΠΟΥ και θα παράσχω τη βοήθειά μου για τη λύση».

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο πολλοί ήταν οι ηγέτες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, που πίεσαν τον Κύπριο Πρόεδρο να δεχθεί την τουρκική πρόταση , πλην όμως, εκείνος απάντησε ότι το άνοιγμα του  αεροδρομίου Τύμπου  συνδέεται με την επιστροφή των Βαρωσίων.

Το σχόλιο είναι απλό: Το αεροδρόμιο  του Τύμπου  είναι παράνομο! Και νομίζουμε ότι η ηγεσία της Κύπρου και της Ελλάδας το γνωρίζουν… 

Militaire.gr

                                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης