Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
28/06/2016 | 06:53 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εκκαθαρίσεις στο στράτευμα ετοιμάζει ο Ερντογάν! Ποιους θα “κυνηγήσει”

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εκκαθαρίσεις στο στράτευμα ετοιμάζει ο Ερντογάν! Ποιους θα

Οι εκκαθαρίσεις του Ερντογάν όπου πιστεύει ότι υπάρχουν οπαδοί του Γκιουλέν δεν θα εξαιρέσουν το τουρκικό στράτευμα.Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Σοζτζιού» που υπογράφει ο Σαϊγκι Όζτιουρκ ετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης),γίνεται λόγος για εκκαθαρίσεις που έρχονται στις κρίσεις του Αυγούστου.

Το άρθρο:

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για όσους συνδέονται με την «παράλληλη δομή», ή για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με την «FETÖ» (Fethullahçı Terör Örgütü = τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν). Μεταξύ αυτών είναι πρώην βουλευτές του ΑΚΡ, Νομάρχες, διαχειριστές του κόμματος στις επαρχίες κλπ. Τώρα όπως έγινε γνωστό, ήρθε και η σειρά του στρατού. Τη στιγμή που ο στρατός μας, ψυχή τε και σώματι, συνεχίζει τις επιχειρήσεις στον αγώνα με την τρομοκρατία, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την «επιχείρηση του προσωπικού…»

Κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) που θ’ αρχίσει στις 30 Αυγούστου (σημείωση μεταφραστού: Τουλάχιστον επί 30 έτη, πραγματοποιείται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου), σε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών θα διακοπεί η σχέση με το στράτευμα, με την αιτιολογία ότι είναι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν και σχετικά με το θέμα αυτό, οι μυστικές υπηρεσίες, έχουν υποβάλει στην κυβέρνηση λίστα (με τα ονόματα). Ωστόσο το ΓΕΕΘΑ σε περίπτωση που εφάρμοζε με τη μια την αποβολή τόσου μεγάλου αριθμού στελεχών, θα αντιμετώπιζε σημαντικά κενά και επί πλέον δεν βλέπει με το ίδιο μάτι όλους όσους συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και δεν είναι και σωστό.. Επιπλέον το ΓΕΕΘΑ έχει διαφορετική άποψη για την αποβολή με την αιτιολογία του οπαδού του «Φετουλάχ», ορισμένων Διοικητών που είναι Ατατουρκιστές, κοσμικοί και σύγχρονοι..

Δεν μπήκε μαντίλα στο ΓΕΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ είναι αποφασισμένο και κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για την πρόληψη από το μη ανιχνεύσιμο προσωπικό…  Με πληροφοριακές επιστολές αμαυρώνουν το μέλλον των ανθρώπων, που για μια ζωή θα ζουν με τη «σφραγίδα» και δεν θα πρέπει να μείνουν θεατές…

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε με το ΓΕΕΘΑ είναι και οι γυναίκες που κέρδισαν στις εξετάσεις, για ν’ αρχίσουν εργασία στο ΓΕΕΘΑ και για τις οποίες δόθηκε η οδηγία, όσες φέρουν μαντίλα την ημέρα έναρξης της εργασίας τους, να μην τις επιτραπεί η είσοδος… Στην πραγματικότητα για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, δεν θα γράφαμε τίποτα, αν δεν ρωτούσαμε το ΓΕΕΘΑ. Ωστόσο το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, παρόλο που ρωτήθηκε δυο φορές, δεν έκανε καμιά ανακοίνωση και αρκέστηκε στο να πει «Δεν υπάρχει ένα τέτοιο γεγονός».

Η μαντίλα, βήμα – βήμα βρίσκεται παντού. Παρόλο που στις ΤΕΔ συνεχίζεται η απαγόρευση της μαντίλας, τώρα γι’ αυτό υπάρχουν λογαριασμοί… Όπως και να είναι, ένας λόγος για να μην αρχίσουν την εργασία τους οι γυναίκες που φέρουν μαντίλα, είναι να χαρακτηριστούν οπαδοί του Φετουλάχ και προς το παρόν το θέμα αυτό έκλεισε αθόρυβα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης