Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
16/11/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Τι περιμένουν με ανυπομονησία οι Έλληνες της Πόλης

Τι περιμένουν με ανυπομονησία  οι Έλληνες της Πόλης

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Οι Έλληνες της Πόλης περιμένουν με ανυπομονησία και συγκίνηση την επαναλειτουργία του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται   στο Εδιρνέκαπι, δίπλα στην  πύλη του Αδριανού.

Η εκκλησία υπήρξε συνέχεια βυζαντινής μονής που καταστράφηκε το 1955.  Βρίσκεται πολύ κοντά στο τέμενος της Μιχριμάχ σουλτάν , της κόρης του σουλτάνου Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή.

Τα εγκαίνια του ναού θα πραγματοποιηθούν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Στην τελετή που θα ακολουθήσει θα παραστούν ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης  Βασίπ Σαχίν και ο γενικός διευθυντής Βακουφίων  Αντνάν Ερτέμ.

Η αναστήλωση του ναού έγινε από την Γενική Διεύθυνση Βακουφίων . Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες και διήρκεσαν δυο χρόνια. Το κόστος της αναστήλωσης που ανέρχεται σε ένα εκατ.$ καταβλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου πέρα από την σημαντική ιστορική σημασία του αναμένεται να προσελκύσει πολλούς πιστούς , οι οποίοι θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τον Άγιο  , τον οποίο λατρεύουν και δοξάζουν όχι μόνο οι Χριστιανοί αλλά και οι Μουσουλμάνοι Αλεβήδες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης