Υποστηριξε το militaire

Τι απαντά ο Καμμένος στις τουρκικές απειλές για την μη έκδοση των 8

Militaire News

Απάντηση στις τουρκικές απειλές για την μη έκδοση των οκτώ έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο ΥΕΘΑ είπε:

•“«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν οι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα, αλλά στο αν σε περίπτωση που σταλούν πίσω θα έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπεται από τη Χάρτα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τριτοκοσμικά ελέγχει τους δικαστές, αλλά με μία δημοκρατική κυβέρνηση»,

•«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε ότι καταδικάζουμε το πραξικόπημα και οποιαδήποτε κίνηση εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και άλλο το να ζητάς από μία κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσεις κατηγορούμενους, να εφαρμόζει τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έχουν δίκαιη δίκη».

•Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν στείλει βάρκες με μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, απάντησε: «Τότε το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται, ζητά μέσω της Frontex να σταλούν πίσω στην Τουρκία και η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τη συνθήκη που έχει υπογράψει. Δεν είναι ελληνικό θέμα, αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Τέτοιου είδους απειλές έχουν διατυπωθεί από την Αγκυρα και στο παρελθόν, επεσήμανε ο κ. Καμμένος. «Ο Ερντογάν απείλησε τη Γερμανία. Σε λίγες ημέρες θα πάει η Μέρκελ εκεί, να δούμε τι θα της πει. Οπως πρέπει να δούμε τι θα πει και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Δείτε στο βίντεο όλη τη συνέντευξη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης