Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
02/03/2017 | 08:47 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τα F-35 θα΄ναι επιχειρησιακά μέχρι το 2020 και για την Αυστραλία

Τα F-35 θα΄ναι επιχειρησιακά μέχρι το 2020 και για την Αυστραλία

Η Lockheed Martin διαβεβαίωσε σήμερα την Αυστραλία ότι τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 Joint Strike Fighters (JSF) που έχει παραγγείλει θα τα έχει παραλάβει και θα είναι επιχειρησιακά μέχρι το 2020, απορρίπτοντας την κριτική που δέχεται η αμερικανική εταιρία, για προβλήματα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα του JSF.

Μιλώντας πριν από την επίσημη υποδοχή των F-35 στο έδαφος της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης (Avalon Airshow) που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, η διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, Μέριλιν Χιούσον, απέρριψε την κριτική του αμερικανικού Πενταγώνου σχετικά με τα “πολλαπλά προβλήματα” που αντιμετωπίζει το F-35, με συνέπεια να μην είναι ετοιμοπόλεμο πριν από την ένταξή του σε υπηρεσία στην Αυστραλία, το 2020.

Η Χιούσον τόνισε ότι η ανάπτυξη του αναφερόμενου μαχητικού ήταν “πολύπλοκη,” υποστηρίζοντας ότι πολλά ζητήματα για την επιχειρησιακή αξιοποίησή του θα έχουν επιλυθεί μέχρι την ένταξή του σε υπηρεσία στην Αυστραλία.

“Οι Αμερικανοί πεζοναύτες το έχουν κηρύξει επιχειρησιακό από το 2015, ενώ το μαχητικό είναι επιχειρησιακό για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, από την προηγούμενη χρονιά,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Χιούσον.

“Μπορώ να διαβεβαιώσω (την Αυστραλία) ότι η πορεία ανάπτυξης του μαχητικού μας θα εξελιχθεί ομαλά, ενώ αυτό θα είναι έτοιμο να ενταχθεί σε υπηρεσία,” εντός του προβλεπόμενου χρόνου, τόνισε η ίδια.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης