Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
12/01/2018 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

ΣΣΑΣ: Όταν το Περτούλι “τρώει” την εξεταστική της ιατρικής κάτι σίγουρα δεν πάει καλά

ΣΣΑΣ: Όταν το Περτούλι

Όταν η ισορροπία διαταράσσεται το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ θετικό…Ισχύει για όλους και για όλα. Στην περίπτωσή μας επιβεβαιώνεται απ΄ όσα συμβαίνουν στη ΣΣΑΣ, όπου φαίνεται ότι η απαραίτητη ισορροπία της στρατιωτικής και ακδημαϊκής εκπαίδευσης έχει διαταραχθεί. Με αποτέλεσμα η χειμερινή εκπαίδευση στο Περτούλι να θεωρείται πολύ πιο σημαντική από την εκπαίδευση και τις εξετάσεις των αυριανών στρατιωτικών ιατρών για παράδειγμα!

Η επιστολή γονέα που πρόσφατα δημοσίευσε το militaire.gr προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, γιατί στο militaire.gr από την ημέρα της δημοσίευσής της ,έχουν φθάσει δεκάδες μηνύματα που την επιβεβαιώνουν απολύτως.

Η ΣΣΑΣ “παράγει” διαπρεπείς στρατιωτικούς επιστήμονες. Κανείς δεν αγνοεί το πρώτο αλλά ουδείς μπορεί να υποβαθμίσει το δεύτερο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΣΣΑΣ είναι μόνιμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Σχολή με τα υψηλότερα μόρια στις Πανελλήνιες! Τα 19.000 μόρια ΔΕΝ είναι αρκετά για να εισαχθεί κάποιος ή κάποια στη ΣΣΑΣ! Εκεί “χτίζεται” το επιστημονικό προσωπικό των ΕΔ.

Ασφαλώς σε μια στρατιωτική σχολή η στρατιοτικοποίηση είναι απαραίτητη. Στην περίπτωση της ΣΣΑΣ κάποιοι έκριναν τα τελευταία χρόνια πως αυτός ο τομέας πρέπει να ενισχυθεί.Καμία αντίρρηση,αρκεί αυτό να μην προκαλέσει πρόβλημα στην εκπαίδευση των σπουδαστών της ΣΣΑΣ. Αυτό φαίνεται ότι έχει υποτιμηθεί. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε ότι θεωρείται πολύ σημαντικότερη η χειμερινή εκπαίδευση στο Περτούλι, από τις εξετάσεις που πρέπει να δώσουν την ίδια περίοδο οι μελλοντικοί στρατιωτικοί ιατροί!!

Από το 2015 καθιερώθηκε η χειμερινή διαβίωση για τους σπουδαστές της ΣΣΑΣ. Σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες. Φέτος η διοίκηση της ΣΣΑΣ αποφάσισε η χειμερινή διαβίωση από διήμερη να γίνει τετραήμερη και να γίνει στο Περτούλι σε θερμοκρασίες πολικές. Όλα αυτά θα βρουν σύμφωνους όσους επέμεναν για περισσότερη στρατιοτικοποίηση των ΣΣΑΣιτών. Όμως νομίζουμε ότι ακόμη κι αυτοί δεν θα συμφωνήσουν με την επιλογή η χειμερινή διαβίωση να γίνει εν μέσω εξαταστικής περιόδου!!! Η εκπαίδευση είναι προγραμματισμένη από τις 21 εώς τις 25 Φεβρουαρίου. Το πιο παράδοξο; Η διοίκηση της ΣΣΑΣ, έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιατρικής για να ζητήσει τη μεταφορά μαθημάτων της εξεταστικής των ιατρών για μετά από τις 26 Φεβρουαρίου, με άλλα θέματα! Ελπίζουμε ότι το αίτημα δεν θα γίνει δεκτό…Θα είναι παράλογο μετά από τέσσερις μέρες στο Περτούλι, να ΄χουμε απαίτηση από τους σπουδαστές να πάνε να δώσουν μαθήματα εξεταστικής στην ιατρική και να θέλουμε και αποτελέσματα.

Μήπως κάποιος πρέπει να σκεφτεί πως είναι μάλλον πιο εύκολο να “μετατεθεί” η εκπαίδευση στο Περτούλι;

Δεν θα αναφερθούμε σε πολλά άλλα θέματα που έχουν τεθεί στο militaire.gr για την ΣΣΑΣ. Κι αυτό γιατί θα επανέλθουμε, έτσι κι αλλιώς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης