Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ Ναυπηγεία Αγωνίας, τα καλύτερα της Μεσογείου!Επίσκεψη Βίτσα

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ Ναυπηγεία Αγωνίας, τα καλύτερα της Μεσογείου!Επίσκεψη Βίτσα

Ναυπηγεία αγωνίας! Τα καλύτερα Ναυπηγεία της Μεσογείου, Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα ζουν κάθε 24ωρο , χωρίς να ξέρουν ποια θα ΄ναι η επόμενη μέρα! Είναι από τα θαύματα τα “δικομματικής” μεταπολίτευσης το κατόρθωμα, η Ελλάδα, μια χώρα ναυτική με μάστορες-επιστήμονες στη ναυπηγική να μην έχει ένα τουλάχιστον βιώσιμο Ναυπηγείο. Στην πιο ευλογημένη θέση της Μεσογείου η Ελλάδα,αντί να έχει παραγγελίες και δουλειές απ΄ όλο το κόσμο, έχει υποχρεωθεί να συντηρεί τα Ναυπηγεία της με το Πολεμικό της Ναυτικό!

Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και οι πονηριές των Ευρωπαίων που εκμεταλλεύθηκαν και σ΄ αυτό το τομέα τους πρόθυμους και άπληστους των Αθηνών, οδήγησαν στο σημερινό χάλι.

Δεν ξεχνάμε τη μυθική αδιαφορία των Ελλήνων εφοπλιστών που καλυμμένοι πίσω από το παραμύθι πλέον των …συνδικαλιστών “που θα μας κλείνουν τα πλοία στις δεξαμενές με απεργίες”, παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ευθύνη που έχουν ως Ελληνες εφοπλιστές να εμπλακούν άμεσα και δυναμικά στα Ναυπηγεία. Ψηφίζουν …σταθερά Κορέα.

Παρόλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να απαλλαχθει από την ευθύνη της λύσης. Την οποία πρέπει να επιδιώξει κι εντός κι εκτός της χώρας.Γρήγορα…

Σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ,, επισκέφθηκε διαδοχικά τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και Ελευσίνας (ΝΒΕΕ).

vitsas_naupigeia

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν στη φρεγάτα ΕΛΛΗ, η οποία βρίσκεται εντός της δεξαμενής, όπου πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες. Ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά και στο χώρο που εκτελούνται εργασίες, στο πλαίσιο του προγράμματος υποβρυχίων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», όπου μίλησε με εργαζόμενους και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

vitsas

Ο ΑΝΥΕΘΑ, μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τόνισε, ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι τα Ναυπηγεία να μείνουν ανοιχτά, σημειώνοντας πως με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και με τις υπό εξέλιξη εργασίες του Πολεμικού Ναυτικού, είναι εξασφαλισμένη η μισθοδοσία των εργαζομένων και η λειτουργία του Ναυπηγείου έως και τον Απρίλιο του 2017. 

vitsas_naupigeia

Παράλληλα, πρόσθεσε, εξετάζεται ποιές δουλειές ακόμα πρέπει να γίνουν, ώστε να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή η διαδικασία. Για το σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν συναντήσεις στο πλαίσιο του διυπουργικού οργάνου για τη ναυπηγική βιομηχανία. Ωστόσο, επισήμανε, αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τα Ναυπηγεία δεν μπορεί να λειτουργούν μόνο με δουλειές του Πολεμικού Ναυτικού και για αυτό καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να ανοίξουν δουλειές εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με ένα θετικό κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. 

ypovryxio_vitsas

Ο ΑΝΥΕΘΑ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση είναι μαζί τους  και τόνισε πως οποιαδήποτε λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό, θα περιλαμβάνει εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχει σήμερα η εργοδοσία προς τους εργαζόμενους, σε δημόσιους οργανισμούς και στα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχευση μας, πρόσθεσε, είναι με όποια λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό τα ναυπηγεία να μπορούν να δουλέψουν εμπορικά.

vitsas_naupigeia

Ακολούθησε επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία τους προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων και στη συνέχεια επίσκεψη στους χώρους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ ακολούθως είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοίκησης του Ναυπηγείου και συζήτηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας.

vitsas_naupigeia

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, διαπίστωσε πως υπάρχει σημαντική εξέλιξη στην εκτέλεση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων και επισήμανε, πως οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, αυτές οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία. Σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τα Ναυπηγεία είναι ενεργά και έχουν αρχίσει να έρχονται και εμπορικές δουλειές. 

vitsas

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση, πως η κατασκευή στην Ελευσίνα, συνολικά επτά νέων πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού – οι 5 έχουν ήδη ενταχθεί στο ΠΝ και οι 2 είναι σε εξέλιξη η ναυπήγησή τους – το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει και παραγγελίες από το εξωτερικό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας στις πρώην σχολές εμπορικού ναυτικού, όπου φιλοξενούνται πάνω από 250 πρόσφυγες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης