Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πρωτοβουλία Αποστράτων: Συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη

Πρωτοβουλία Αποστράτων: Συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Πότε και που στην ανακοίνωσή της:

Σας προσκαλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και ώρα 10.30, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που απεργούν την ίδια μέρα και πραγματοποιούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις, να συμπορευτούμε προς τη Βουλή και να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα αντιασφαλιστικά σχέδιά της που καρατομούν κάθε κοινωνικό ασφαλιστικό δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών, συνταξιούχων και εργαζομένων.

Συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση συζητά για το ποιο μνημόνιο θα δεχτεί, εκείνο του ΔΝΤ ή της ΕΕ! Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι ούτε οι διαπραγματεύσεις τελειώνουν, ούτε τα νέα μέτρα. Εμείς οι απόστρατοι δεν πρέπει να ανεχτούμε την περαιτέρω διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη μείωση των συντάξεών μας και την υποβάθμιση της ζωής μας γενικότερα.

Το προηγούμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων συνέβαλλαν στο να καθυστερήσει η υλοποίηση των αντιασφαλιστικών σχεδίων της συγκυβέρνησης. Τώρα, κλιμακώνοντας της δράση μας μέχρι την 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νέου ν/σ, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι απορρίπτουμε τα μέτρα και τις αντιλαϊκές αποφάσεις της. Από τη συμμετοχή μας, από την οργάνωση και τη διάρκεια του αγώνα μας, θα κριθεί αν θα τα αποτρέψουμε.

Αν το μήνυμα που θα πάρει η κυβέρνηση δεν είναι ηχηρό, τότε η επόμενη επίθεση της θα είναι ακόμα πιο βίαιη. Απόψεις όπως: «και τι έγινε με τις διαδηλώσεις», ή «τίποτα δεν αλλάζει», υπηρετούν το στόχο της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της ίδιας με αυτήν πολιτικής να καλλιεργήσουν την απογοήτευση, ώστε να ανακόψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις όσων αντιστέκονται! Αντίσταση που δεν μπορεί να εκδηλώνεται αραιά και που, σαν μια ντουφεκιά στον αέρα. Είναι μια υπόθεση με διάρκεια, όπως διαρκής είναι και η επίθεση που δεχόμαστε!

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να παραμένει απαθής μπροστά στον αντιασφαλιστικό αρμαγεδώνα που ετοιμάζουν για όλους τους εν ενεργεία και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συνάδελφοι σας προσκαλούμε να αγωνιστούμε:

  • για το δικαίωμά μας σε αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, τις οικογένειές μας, όλο το λαό μας.
  • για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο και τα αντιλαϊκά – βάρβαρα μέτρα που θα το ακολουθήσουν.
  • διεκδικώντας την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, την 13η και 14 σύνταξη, τις αποδοχές του 2009, τελικά αποδοχές που θα μας επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.
  • για να διασφαλίσουμε τα αποθεματικά των Ταμείων μας που ετοιμάζονται να τα λεηλατήσουν και πάλι και να χαθούν οριστικά τα «εφάπαξ βοηθήματα», για να δοθούν τα χρωστούμενα «εφάπαξ».
  • για να αποτρέψουμε την κλοπή των εισοδημάτων που μας έχουν απομείνει μέσα από το νέο φορολογικό και τους πλειστηριασμούς κατοικιών.
  • για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να σταματήσει ο κατήφορος της εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχιας, στη χώρα μας.

Όλοι οι συνάδελφοι στις 7 Απρίλη 2016, ώρα 10.30, στην πλ. Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή)


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης