Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Τι είπε και σε τι δεν απάντησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Τι είπε και σε τι δεν απάντησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

ΦΩΤΟ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots αλλά και τα στρατόπεδα Σχιστού και Σίνδου θα είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν μετανάστες και πρόσφυγες διαβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το προσφυγικό.

Αυτή είναι η μία είδηση. Η δεύτερη που έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γ.Μουζάλας είχε τη μορφή διαβεβαίωσης,ότι η συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο είναι άψογη.

Αυτο που κανείς δεν μας είπε είναι που ακριβώς είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι και σύμμαχοί μας στην τιτάνια προσπάθεια υποδοχής ανεξέλεγκτου και αδιευκρίνιστου αριθμού μεταναστών στην χώρα! Πάντως στο πλευρό της Ελλάδας δεν είναι! Ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να μας απειλούν με αποβολή από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Σε ερώτηση του militaire.gr προς τον ΥΕΘΑ “που είναι οι Ευρωπαίοι” ,ο κ.Καμμένος απέφυγε να απαντήσει αρκούμενος να πει ότι έχει προτείνει σε πολλούς Ευρωπαίους να επισκεφθούν τα νησιά του Αιγαίου που δέχονται το μεγάλο βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Έχει πάει ήδη η Ολλανδέζα υπουργός Άμυνας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι όπως πρανήγγειλε ο Καμμένος. Κάνουν ωραίες βόλτες οι Ευρωπαίοι στο ηλιόλουστο ακόμη και μέσα στο χειμώνα Αιγαίο. Αλλά από ουσιαστική βοήθεια μηδέν! Κάτι παραπάνω από 40 μηχανήματα για ταυτοποιήσης έχουν στείλει στην Ελλάδα και από χρήματα μόλις 32 εκατομμύρια ευρώ που είναι ακόμη δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ευρωπαϊκός τραγέλαφος!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως προέκυψε από τις δηλώσεις Καμμένου αλλά και του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη έχουν αναλαμβάνει τεράστιο έργο! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των ΕΔ εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε οτι μέχρι τις 15 Φεβρουαριου θα ειναι έτοιμα τα hotspots σε Λεσβο,Χιο,Σαμο,Κω και Λερο. Έτοιμα θα είναι και τα δυο μεγάλα στρατόπεδα σε  Σχιστό και Σίνδο, οπου θα φιλοξενηθούν 8000 μετανάστες.

Το κεντρικό όργανο αντιμετώπισης του ζητήματος των μεταναστών θα εγκατασταθεί στον Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΠΕΘΑ, χωρίς να έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ,όπως διευκρίνησε.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί και η οργάνωση προβλέπει:

•Να τηρηθεί το 24ωρο  διαμονής στα hotspot και 72 ωρών στα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού. Δύσκολος στόχος με τα σημερινά δεδομένα λέμε εμείς.

•Υγειονομική κάλυψη από στρατιωτικούς ιατρούς και ιατρούς της αστυνομίας στους μετανάστες.

•Τμήμα υποδομών. Παρακολούθηση κατασκευής των αναγκαίων υποδομών.

•Ο κάθε πρόσφυγας θα χρεώνεται τον εξοπλισμό .

•Τμήμα εφοδιασμού -σιτισης. 10 μαγειρία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ΕΕ έχει εγκρινει για 5,72 ευρώ ως κόστος για τη τροφοδοσία ανά άτομο.

Ξεκαθάρισμα με τις ΜΚΟ

Ο Καμμένος ανακοίνωσε -επιτέλους- ότι θα γίνει “ξεκαθάρισμα” στις ΜΚΟ που δρουν στα νησιά. Και ότι θα υπάρξει συνεργασία με όσες πράγματι θέλουν να προσφέρουν.

Όσο για οικονομική βοήθεια από την ΕΕ; Ο κ.Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα έχει πάρει ελάχιστα χρήματα από την Ευρώπη. Παραδέχτηκε ότι υπήρχε θέμα με την διαχειριστική αρχή μέσω της οποίας θα απελευθερώνονταν κονδύλια. Γι΄ αυτό και τοποθετείται επικεφαλής ο υποστράτηγος Πρασσάκης που είναι επικεφαλής των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ.

Χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία ΕΕ με την Τουρκία. “Είναι σημαντικό να συνεργαστεί η Τουρκία”,είπε και πρόσθεσε ότι “τα πολεμικά μας πλοία μπορούν  να δίνουν πληροφορίες στην Frontex για πλοία που ξεκινούν από τα παράλια της Τουρκίας και η Frontex να επεμβαίνει για να τα σταματά”.

Γ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ: Άψογη η συνεργασία με Καμμένο

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γ.Μουζάλας αρκέστηκε σε μια και μονο δήλωση:

“Κυκλοφορεί και οπλοφορεί επικίνδυνα μια άποψη που λέει οτι ο Καμμένος δεν συμμτείχε στο μεταναστευτιικό…

Το ΥΠΕΘΑ έδωσε πολλά πράγματα στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Υπήρχαν κι άλλα που θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος ,αλλά με τον κ.Καμμένο συνεργάστηκα εξαιρετικά. Μια εξαιρετική συνεργασία έχει και διαφωνίες αλλά αυτό δεν αναιρεί την εξαιρετική συνεργασία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ο στρατός θα αναλάβει να χτίσει τα hotspot. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν.

Θα υπάρξουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Κάποιοι θα προσπαθήσουν να μιλήσουν για στρατοκρατία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και

ο κ.Καμμένος το έθεσε αυτό το θέμα πρώτα απ΄ όλα”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης