Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πρέπει να κατέβουν στο δρόμο οι στρατιωτικοί για το ασφαλιστικό;

Πρέπει να κατέβουν στο δρόμο οι στρατιωτικοί για το ασφαλιστικό;

Με τα τρακτέρ των αγροτών στους δρόμους όλης της Ελλάδας στην Αθήνα, υπάρχει πολύ παρασκήνιο για το αν πρέπει ή δεν πρέπει οι στρατιωτικοί να κατέβουν στο δρόμο. Οι ομοσπονδίες των αστυνομικών έχουν απαντήσει στο ερώτημα και ετοιμάζονται ήδη για κινητοποιήσεις στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι στρατιωτικοί έχουν ενστάσεις και νομίζουμε ότι είναι δικαιολογημένες. Γιατί;

1. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι όποιες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και όσα είπε ή δεν είπε ο Κατρούγκαλος δεν μπορούν από μόνα τους να αποτελέσουν αντικείμενο αντιπαράθεσης.

2. Αυτή τη στιγμή μπορεί να βοηθήσει σε κάτι η “προληπτική διαμαρτυρία”;

3. Μήπως οι διαδηλώσεις τώρα λειτουργήσουν ως “βαλβίδα εκτόνωσης” που θα αφήσουν χωρίς καμία δυναμική τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας για τα πιο δύσκολα που πιθανόν να έρθουν;

4.Τέλος πρέπει όλοι μας να αποφασίσουμε αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει να διαδηλωνουν οι στρατιωτικοί. Γιατί όπως φαίνεται ότι και να αποφασίζουν τους κατηγορούμε! Όταν αποφασίζουν να κατέβουν στο δρόμο τους κατηγορούμε περίπου για…διασάλευση της πειθαρχίας. Κι όταν είναι σκεπτικοί στο να το κάνουν λέμε ότι “παίζουν παιχνίδια”!

Οι πορείες και οι διαδηλώσεις δεν ήταν ποτέ στο dna των στρατιωτικών. Κατόρθωσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών να τους βγάλουν στο δρόμο. Αλλά το σίγουρο είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι για χόρταση στις ΕΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης