Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
31/01/2017 | 15:38 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Πινόκιο με φέσι”! Τι πραγματικά προσπαθούν οι Τούρκοι με τα ψεύτικα επεισόδια στα Ίμια

Τις τελευταίες 48 ώρε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχει επιδοθεί σ΄ ένα απίστευτο “πόλεμο” που κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι οι “ψυχολιγικές επιχειρήσεις” μέσω κατασκευασμένων “ειδήσεων” για “επεισόδια” στα Ίμια.

Η “κρουαζιέρα” του Τούρκου Αρχηγού εντάσσεται σ΄ αυτή την επιχείρηση . Το ίδιο και οι συνεχείς μεταδόσεις ψευδών ειδήσεων για ένταση γύρω από τα Ίμια.

Ο στόχος είναι η κλιμάκωση της έντασης με ευθύνη της Αθήνας. Οι Τούρκοι θέλουν να πιέσουν την Αθήνα και την κυβέρνηση να κάνει το λάθος και να αρχίσει να “φορτώνει” δυνάμεις στην περιοχή των Ιμίων. Όπως έκανε και το 1996.

Πως επιχειρεί να το πετύχει η Άγκυρα; Προκαλώντας την ελληνική κοινή γνώμη. Με τη δημιουργία κλίματος έντασης στο Αιγαίο και ειδικά στα Ίμια. Με τη ψευδαίσθηση ότι οι Τούρκοι κάνουν “κουμάντο” στα Ίμια και “κυνηγούν” όποιο ελληνικό σκάφος πλέει στη περιοχή. Πιστεύουν ότι όλοι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς. Θεωρούν ότι αν η ελληνική κυβέρνηση πιστέψει ότι έχει κόστος από την εικόνα δήθεν τουρκικής κυριαρχίας στα Ίμια θα κάνει το λάθος να κλιμακώσει εκείνη την ένταση στην περιοχή.

Τι επιδιώκει η Άγκυρα; Μια “εύκολη κρίση” που θα μπορέσει να την παρουσιάσει στην δική της κοινή γνώμη ως νίκη. Μετά από τόσο αίμα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ,τόσες “σφαλιάρες” σε Ιράκ,Συρία και νοτιοανατολική Τουρκία,τόσο “φτύσιμο” στις απαιτήσεις για έκδοση Τούρκων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το καθεστώς Ερντογάν θέλει κάπως να “ψηλώσει”.

Δεν πρέπει να του κάνουμε τη χάρη.

Θα πρέπει βέβαια ο Ερντογάν να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν έχει να χάσει και πολλά από μια κρίση αυτή τη στιγμή. Αλλά αν θελει να δοκιμάσει θα πρέπει να πάρει και το ρίσκο του. Δεν θα του τη κάνουμε…δώρο. Η ελληνική κοινή γνώμη την οποία μάλλον λάθος έχουν “διαβάσει” στην Άγκυρα,είναι πάρα πολύ θυμωμένη, για πολλούς λόγους κι όχι μόνο για τα ελληνοτουρκικά. Θα πρέπει οι “αναλυτές” του Ερντογάν να καταλάβουν ότι όπως εκείνοι αναζητούν “νίκη” , έτσι και η Αθήνα δεν θα ΄λεγε όχι στο να ικανοποιήσει την δική της κοινή γνώμη. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο κ.Ερντογάν μπορεί να διαχειριστεί αυτά που οι Έλληνες επιθυμούν να δούν. Γι΄αυτό ας μετρήσουν καλά τα ρίσκα τους εκεί στην Άγκυρα. Η αριθμητική υπεροπλία τους και τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα σ΄ ένα θερμό επεισόδιο.

Η Ελλάδα για ένα θέμα πρέπει να ανησυχεί και να προετοιμαστεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να “απελευθερώσει” τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο. Αυτό είναι πρόβλημα που μπορεί σύντομα να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης