Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
23/04/2016 | 06:30 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΔ: Γιατί πρέπει να την διαχειριστεί πάση θυσία ένα “χακί” ΤΑΙΠΕΔ

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΔ: Γιατί πρέπει να την διαχειριστεί πάση θυσία ένα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι προσωπικές βεντέτες του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και ειδικά με τη ΝΔ, θα πρέπει να αφήνουν εκτός το ΥΠΕΘΑ. Γιατί ο Καμμένος, σήμερα είναι και αύριο δεν θα ΄ναι. Το ΥΠΕΘΑ όμως θα είναι εκεί . Όπως και η περιουσία των ΕΔ η οποία μπορεί να μην έχει τα δυσθεώρατα ύψη των 32 δις που έχε αναφέρει ο Καμμένος. Αξίζει πάντως σίγουρα πολλά δις.

Ο πρόλογος έχει να κάνει με τις ενστάσεις που υπήρξαν σχετικά με την διαχείριση αυτής της περιουσίας από ένα “χακί ΤΑΙΠΕΔ”. Οι αντιρρήσεις υπήρξαν έχουμε την αίσθηση επειδή αυτή τη περίοδο ΥΕΘΑ είναι ο Καμμένος.

Όμως ποιος φορέας θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή τη τεράστια περιουσία των ΕΔ; Το ΤΑΙΠΕΔ; Και ποιος το εμπιστεύεται;  Είχαμε και  δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος να κατακεραυνώνει το τρόπο λειτουργίας του. Μετά από τον Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος είχε πει ότι το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ανεξέλεγκτα, ήρθε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης να υποστηρίξει μέσω της εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου  στον Real FM,  ότι το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί αυτόνομα, ακριβώς όπως λειτουργούσε επί Σαμαρά!

Το θέμα αυτό θα το θέσει σε επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο κ. Πιτσιόρλας αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι καμιά φορά γίνονται και λάθη.

Αυτό το ΤΑΙΠΕΔ θα διαχειριστεί την περιουσία των ΕΔ και οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι θα πρέπει να κοιμούνται …ήσυχοι; Αν είναι δυνατόν…

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι την περιουσία των ΕΔ πρέπει άλλο όργανο να την διαχειριστεί. Δεν λέμε ότι τα όποια κέρδη από την εκμετάλλευσή της θα πρέπει να πάνε μόνο στις ΕΔ. Αλλά είναι προφανές και ΑΝΑΓΚΑΙΟ, το μεγαλύτερο μέρος τους να καταλήξει με ασφάλεια στο ταμείο της Εθνικής Άμυνας. Αναγκαίο όχι μόνο για τις ανάγκες του προσωπικού,πρωτίστως βεβαίως γι΄ αυτές. Αλλά και για τις ανάγκες που έχουν οι ΕΔ στο “συμμάζεμα” του οπλοστασίου τους. Δεν αναφερόμαστε σε αγορές ,αλλά σε κάλυψη αναγκών συντήρησης.

Δεν είμαστε εμείς που θα προτείνουμε τη μορφή που θα έχει αυτός ο φορέας. Μπορεί να είναι ένα Ταμείο Εθνικής Άμυνας όπως κάποιοι απόστρατοι έχουν στο μυαλό τους. Μπορεί να είναι κάτι άλλο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η περιουσία δεν μπορεί να παραμείνει στη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ! Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση ,όποιος κι αν είναι επικεφαλής του. Πολύ απλά γιατί το ΤΑΙΠΕΔ, θα λειτουργήσει με μοναδικό γνώμονα να κλείσει όλες τις άλλες “μαύρες τρύπες” και καμία απολύτως στην Εθνική Άμυνα!

Ας βρουν λοιπόν τα κοινά τους σημεία τα κόμματα, ας αφήσουν τα …πείσματα και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις κι ας αποφασίσουν πως όλα αυτά τα δις -όσα κι αν είναι- θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ΚΑΙ για την Εθνική Άμυνα.

Μην ξεχνάμε ότι όσα περιουσιακά στοιχεία των ΕΔ “παραχωρήθηκαν” με περισσή γαλαντομία από διάφορες κυβερνήσεις  σε δήμους,κοινότητες κλπ δεν αξιοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Και δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι το ΤΑΙΠΕΔ με οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτό που θα κοιτάξει να κάνει είναι να εκμεταλλευθεί την περιουσία των ΕΔ για να κλείσει όλες τις άλλες τρύπες πλην αυτών του στρατεύματος.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι “κουμπωνόμαστε” ακόμη περισσότερο όταν διαπιστώνουμε ότι η πιο σκληρή κριτική στο “χακί ΤΑΙΠΕΔ” γίνεται από κάποιους που στα …καλά χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας είχαν μισθούς παχυλούς από πολλά διαφορετικά γραφεία Τύπου δημοσίων οργανισμών. Για τους οποίους τώρα ζητούν το …άμεσο κλείσιμό τους!

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης