Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Παγίδα” στο ταξίδι Τσίπρα στην Άγκυρα! Θέλουν να μας …επιπλήξουν για τους πρόσφυγες

Είναι σίγουρος ο Τσίπρας για το ταξίδι που πάει να κάνει στην Τουρκία; Πρέπει να πάει; Το κλιμα που επιχειρούν να διαμορφώσουν τα τουρκικά ΜΜΕ εξοργίζει ήδη.

Ούτε λίγο,ούτε πολύ μας απειλούν ότι …θα “μας βάλουν και χέρι” για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο!!!

Η SABAH αναφέρεται στην προσεχή επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. Στο ίδιο δημοσίευμα εκφράζονται αιχμές για τη στάση του Λιμενικού Σώματος στον τομέα της διάσωσης των μεταναστών-προσφύγων. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

“Ενώ συνεχίζονται οι πνιγμοί στο Αιγαίο, των προσφύγων που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, η Άγκυρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Τσίπρα, η Άγκυρα θα θέσει στην ατζέντα τους ισχυρισμούς περί της «απροθυμίας» των Ελλήνων αξιωματούχων στη διάσωση των προσφύγων καθώς και τους ισχυρισμούς σχετικά με το ότι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού βυθίζουν τα πλεούμενα των προσφύγων. Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2 εκατ Σύρους πρόσφυγες, διέσωσε από βέβαιο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με προσοχή την ευαισθησία που δείχνει στο θέμα των προσφύγων η τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά το ελληνικό Λιμενικό δεν έχει κρατήσει ιδιαίτερα εγκάρδια στάση. Η διοίκηση της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και την περίοδο των γιορτών-αργιών εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις. Όμως από στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς βυθίζονται πλεούμενα προσφύγων. Οι Έλληνες λιμενικοί, όταν εντοπίζουν σκάφος με πρόσφυγες στο Αιγαίο, αντί να σώσουν τους πρόσφυγες, ενίοτε εμφανίζονται απρόθυμοι ακόμα και να ενημερώσουν την τουρκική ακτοφυλακή. Επίσης, αντί να πάρουν στη χώρα τους πρόσφυγες που διασώθηκαν, τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης