Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
07/03/2016 | 07:24
Militaire News

Ο Ερντογάν εγκαινίασε νέα γέφυρα στο Βόσπορο

Ο Ερντογάν εγκαινίασε νέα γέφυρα στο Βόσπορο

Mια ακόμα γέφυρα που ενώνει τις δυο πλευρές της Κωνσταντινούπολής, την Ευρώπη και την Ασία, είναι έτοιμη και ο κ. Ερντογαν της έδωσε, με τον γνωστό πομπώδη λόγο του, γεωστρατηγικές διαστάσεις.

«Εμείς θα ενώσουμε την Ευρώπη και την Ασία με τη Γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ και θα αποτελέσει ένα σημαντικό μας μήνυμα προς τον κόσμο. Δεξιά μας έχουμε τη Μαύρη Θάλασσα, βρισκόμαστε στο Βόσπορο και ανοιγόμαστε προς το Μάρμαρα. Αυτοί που σκέφτονται μεγαλόπνοα μπορούν μόνο να φτιάξουν τέτοιου είδους μεγάλα έργα σε ένα τέτοιο μέρος», είπε την Κυριακή κατά την τελετή τοποθέτησης του τελευταίου 9μετρου κομματιού του καταστρώματος της 3ης Γέφυρας του Βοσπόρου

Ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του αναφέρθηκε στις διάφορες επικρίσεις που έγιναν όταν ξεκίνησε η κατασκευή της Γέφυρας Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ, το οποίο χαρακτήρισε ένα έργο-αστέρι για την Πόλη. Στην τελετή  εκτός από τον Τούρκο  Πρόεδρο παρέστη και ο Πρωθυπουργός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όταν αποπερατωθεί -τον Αύγουστο – η Γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ.θα είναι η μεγαλύτερη σε πλάτος στον κόσμο με πλάτος 59 μέτρα, η μεγαλύτερη σε κύριο άνοιγμα στον κόσμο με μήκος 1.408 μέτρα και η ψηλότερη στον κόσμο με ύψος 322 μέτρα, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.Η γέφυρα θα έχει 8 λωρίδες κυκλοφορίας και διπλή σιδηροδρομική γραμμή.

«Τον Αύγουστο θα ολοκληρώσουμε όλες τις αερογέφυρες, όλα τα υπόλοιπα και θα το εγκαινιάσουμε. Το Μαρμαράι ήταν πετυχημένο, 130 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν χρησιμοποιήσει. Έχουμε και την σήραγγα Ευρασία η οποία θα ολοκληρωθεί κατά τα τέλη της φετινής χρονιάς. Αναμφίβολα θα υπάρξει μια αποσυμφόρηση στις μετακινήσεις μεταξύ Ευρώπης-Ασίας» είπε ακόμα

Ο  κ. Αχμέτ Νταβούτογλου από την πλευρά του είπε ότι με την Γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ η Κωνσταντινούπολη θα πετάξει από πάνω της ένα σημαντικό μέρος των βαρών της.«Είναι ένα καμάρι για τη χώρα μας διότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που συνεχίζει ασταμάτητα αυτές τις επενδύσεις με σταθερότητα, τη στιγμή που όλες οι μεγάλες επενδύσεις στον κόσμο σταμάτησαν μετά την μείωση της οικονομική ανάπτυξης. Η Τουρκία σήμερα βάζει ξανά την θετική της σφραγίδα στην παγκόσμια επικαιρότητα με την οικονομία της που αναπτύσσεται από κάθε πτυχή, με τις νέες διαστάσεις που δίνει στις πόλεις της και τα έργα παγκόσμιας κλίμακας που υλοποιεί και τη Γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ που είναι ένα παράδειγμα αυτών των έργων», ανέφερε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης