Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
01/12/2017 | 06:35 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε εντολή να “σπάσουμε” το εμπάργκο στο Ιράν”! Ο σουλτάνος έμπλεξε

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε προσωπικά την εμπλοκή των τουρκικών τραπεζών σε ένα σχέδιο εξουδετέρωσης  των αμερικανικών  κυρώσεων στο Ιράν!

Ο τουρκο-ιρανός έμπορος χρυσού Ρέζα Ζαράμπ που έχει συλληφθεί στις ΗΠΑ και δικάζεαι αυτές τις ημέρες αποδεικνύεται “ανθρώπινη βόμβα” μ΄ όσα έχει αρχίσει να καταθέτει!

“Ο πρωθυπουργός εκείνη την εποχή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν … είχε δώσει οδηγίες, είχε δώσει εντολή στις τράπεζες Ziraat και Vakif να αρχίσουν να κάνουν το εμπόριο”, κατέθεσε.

Η  εμπλοκή του ονόματος του Ερντογάν σ΄ αυτή τη υπόθεση μπορεί να ΄χει απρόβλεπτες εξελίξεις για τον ίδιο και την Τουρκία.Και πάντως σίγουρα τον “στριμώχνει” για τα καλά σε μια περίοδο που η κόντρα του με την Ουάσινγκτον είναι σκληρή.

Να επισημάνουμε ότι η μία τράπεζα που ανέφερε ο Ζαράμπ, η Ziraat, έχει ανοίξει εδώ και χρόνια υποκατάστημα στη Θράκη αποτελώντας το όχημα της επιχείρησης τουρκικής οικονομικής διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη.

Η υπόθεση Ζαράμπ πάντως φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή για τον Ερντογάν που έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά -όπως φαίνεται- αυτή η ιστορία μπορεί να τον οδηγήσει πιο γρήγορα στην πόρτα εξοδου από την εξουσία.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης