Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία Διεθνή Πολιτική
24/03/2016 | 09:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Χ. Κοντοχρήστου

Οι ΗΠΑ ψάχνουν φθηνό τρόπο για να καταστρέψουν πυρηνικά τους!

Οι ΗΠΑ ψάχνουν φθηνό τρόπο για να καταστρέψουν πυρηνικά τους!

Μετά την περσινή συμφωνία για τον περιορισμό της ανάπτυξης των πυρηνικών του Ιράν , η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας πυρηνικής συμφωνίας. Η Ουάσιγκτον θέλει να αλλάξει πορεία σε ένα σχέδιο με τη Μόσχα πριν από 16 χρόνια για να “διαθέσει” το μερίδιό της που ανέρχεται σε 68 τόνους πλουτωνίου .

“Σαφώς, κάτι πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τομέα,” δήλωσε την Τρίτη ο Rose Gottemoeller, υφυπουργός αρμόδιος για τον έλεγχο των εξοπλισμών και της διεθνούς ασφάλειας.

Το 2000, η ​​Ουάσιγκτον και η Μόσχα συμφώνησαν να διαθέσουν απόβλητα πυρηνικών όπλων μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει τα απόβλητα πλουτωνίου με οξείδιο του ουρανίου. Αυτό δημιουργεί ανάμεικτα “απόβλητα” καυσίμων οξειδίου, γνωστά ως ΜΟΧ, τα οποία μπορούν να καταστραφούν σε εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Ο μετασχηματισμός των 34 τόνων πλουτωνίου της Αμερικής σε MOX υποτίθεται ότι θα συμβεί στο Savannah River, μια εγκατάσταση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Καρολίνα. Αλλά μετά από 16 χρόνια και 4 δισεκατομμύρια $, το εργοστάσιο είναι μόνο περίπου 70 τοις εκατό πλήρες.

Έτσι το 2013, ο Λευκός Οίκος άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις. Τον περασμένο μήνα, ως μέρος του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2017, το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την προσέγγιση για μια ταχύτερη, λιγότερο ακριβή λύση για τη δέσμευση των ΗΠΑ να καταστρέψει περισεύματα οπλικού πλουτωνίου.” Αυτό θα περιλαμβάνει την αποθήκευση του αραιωμένου πλουτωνίου στο Νέο Μεξικό.

Πηγή: http://www.defenseone.com/politics/2016/03/americas-working-its-next-nuclear-deal/126885/?oref=d-river

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης