Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι αμερικανικές ψευδαισθήσεις στη Λιβύη και η διαθήκη του Μπιν Λάντεν!

Οι αμερικανικές ψευδαισθήσεις στη Λιβύη και η διαθήκη του Μπιν Λάντεν!

Του Γιώργου Βλαβιανού

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν το Γραφείο του Διευθυντή των Εθνικών Πληροφοριών (DNI) έδωσε στη δημοσιότητα τη Διαθήκη του. Σε αυτή εκτός των άλλων ενδιαφερόντων ( άφησε 29 εκατομμύρια δολλάρια για τον σκοπό του Ιερού Πολέμου στους συγγενείς του) πληφορούμεθα για τις αμερικανικές – και όχι μόνον καθώς εκατοντάδες ακαδημαϊκοί και άλλοι δήθεν προοδευτικοί αναλυτές τις ενστερνίσθηκαν- ψευδαισθήσεις περι Αραβικής Άνοιξης κυρίως όσον αφορά στη Λιβύη.

Στη διαθήκη λοιπόν, η οποία είναι χειρόγραφη σε εκατό σελίδες, υπάρχει επιστολή που στέλνει ο Σαουδάραβας ηγέτης της Αλ Κάιντα στο λαό της Λιβύης με την οποία θριαμβολογεί για την ανατροπή και το θάνατο του Καντάφι και την επιτυχία των οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και στην ιδεολογία της. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν λοιπόν με επιστολή του από το 2012 έβλεπε την εξάπλωση των φονταμενταλιστικών οργανώσεων στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Έβλεπε την τεράστια ευκαιρία που ανοιγόταν μπροστά του με την πτώση των αυταρχικών καθεστώτων τύπου Μουαμάρ Καντάφι. Κάτι που δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δουν οι «ειδικοί».

Την ίδια ακριβώς εποχή, η Χίλλαρυ Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών περιόδευε στην Τρίπολη της Λιβύης και πίστευε ακράδαντα ότι με την ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος οι φιλοδυτικές δημοκρατικές δυνάμεις θα είναι αυτές που θα επικρατήσουν στην αφρικανική χώρα.

Δυστυχώς, η ανάγνωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών και από τους υποτιθέμενους ειδικούς των τεκταινομένων στη Λιβύη ήταν εντελώς λανθασμένη. Σε αυτή τη λάθος ανάγνωση και στην θέση ότι οι ομάδες που ανέτρεψαν τον Καντάφι ήταν φίλες διακείμενες στην Ουάσιγκτων, τη Δύση γενικότερα, μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και η δολοφονία του Αμερικανού επιτετραμμένου στη Βεγγάζη Tζον Στήβενς τον Σεπτέμβριο του 2012. Οι ακραίες ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις είχαν αφεθεί ανεξέλεγκτες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης