Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Άγιοι του Κωσταράκου στις στολές “χρεώθηκαν” στον Καμμένο!

Οι Άγιοι του Κωσταράκου στις στολές

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το ΠΟΤΑΜΙ είναι γεγονός ότι έχουν θέμα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Ο οποίος βέβαια…ανταποδίδει!  Ο “πόλεμος” έγινε …ιερός με γκάφα όμως από το Ποτάμι, το οποίο …ανακάλυψε δυο μήνες μετά ότι έχει βγει διαταγή για να φέρουν -προαιρετικά- οι στρατιωτικοί …εικόνες αγίων στις στολές τους!

Για να τα βάλουμε σε σειρά λοιπόν και να μην τα ρίχνουμε όλα στον Καμμένο. Η ιδέα πιστώνεται στο ΓΕΕΘΑ το οποίο με μεγάλη υπερηφάνεια έβγαλε ανακοίνωση στις 25 Αυγούστου στην οποία ανέφερε:

“Κατόπιν εγκρίσεως του κ. ΥΕΘΑ, υφίσταται, προαιρετικά, η δυνατότητα, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, να φέρει, αποκλειστικά με τις στολές υπ΄ αριθμόν 9 και 10 (χειμερινή και θερινή στολή ασκήσεων-μάχης) τα σήματα των Πολεμικών Σημαιών, με τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (ήτοι, Άγιο Γεώργιο και Αγία Βαρβάρα για το ΣΞ, Άγιο Νικόλαο για το ΠΝ και Αρχάγγελο Μιχαήλ για την ΠΑ), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, το οποίο και προβλέπεται στις εν λόγω στολές.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω είναι απόλυτα προαιρετικά και αποτελεί, αυστηρά, προσωπική επιλογή ενός εκάστου στελέχους”.

Το κατόπιν εγκρίσεως σημαίνει ότι το ΓΕΕΘΑ δηλαδή ο Κωσταράκος που ήταν τότε Αρχηγός το εισηγήθηκε και ο Καμμένος άλλο που δεν ήθελε να το εγκρίνει βεβαίως. Η εποχή Κωσταράκου θα μείνει στην ιστορία των ΕΔ για τα εθνόσημα,τα σηματάκια,τις ζώνες, τις νέες…ρετρό στολές κι άλλα πολλά ενδυματολογικά! Ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ είχε το ταλέντο να προλαβαίνει τα “θέλω” των οκτώ υπουργών Εθνικής Αμυνας υπό τις διαταγές των οποίων υπηρέτησε. Και ο Καμμένος τους ήθελε τους Αγίους του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης