Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
31/03/2017 | 08:15 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο από το Militaire.gr!

ΚΨΜ: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο από το Militaire.gr!

Μια ακόμη εβομάδα γεμάτη με κινηματογραφικές πρεμιέρες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events και γαστρονομικές προτάσεις !

Κινηματογραφική Ταινία: Ο Επιφανής Πολίτης

Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης. Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του. Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του. Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή της μικρής πόλης στον Επιφανή Πολίτη της θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

Η ταινία έλαβε το βραβείο στην κατηγορία “Κομεντί” στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντέιντι Μπρίεβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν, Νόρα Ναβάς

 

Θεατρική παράσταση: Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ του Μ. Καραγάτση

Η μεγάλη επιτυχία του Μ. Καραγάτση επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι σε διασκευή του Στρατή Πασχάλη και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.

Έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου 2014 στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και έκτοτε δεν έπαψε ποτέ να είναι sold out, όπου κι αν παίχτηκε. Η σπουδαία αυτή παραγωγή συνεχίζει για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στο θέατρο Πορεία με την ίδια διανομή δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες ακόμα θεατές που δεν μπόρεσαν να την δουν, να εξασφαλίσουν μια θέση για την παράσταση.

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση. Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας.  Βαθιά απελπισμένος ο ίδιος, μετατρέπει τη  Μαρίνα σε χίμαιρα, αρνούμενος την έννοια της αγάπης. Νομίζουμε ότι πετυχαίνουμε, ερωτευόμαστε, δημιουργούμε πνευματικά. Όλα εν τέλει καίγονται κάτω από το σκληρότατο ελληνικό φως. Σαν μύγες μαγευόμαστε από το άγνωστο, για να γίνουμε παρανάλωμα σε μια στιγμή. Αυτή τη μοιραία στιγμή περιγράφει ο Καραγάτσης.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα για φέτος στις 28 Μαρτίου στο Θέατρο Πορεία(Πλατεία Βικτωρίας) και θα συνεχιστεί ως και τις 11 Ιουνίου. Τα εισιτήρια κυμαίνονται απο τα 14 έως και τα 20 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσω διαδικτύου απο το viva.gr ή απο τα καταστήματα Public.

Βιβλίο: Η συριακή διαθήκη

Ο δημοσιογράφος Πωλ Μεζύρ επιστρέφει από την Αφρική κουβαλώντας στις αποσκευές του ένα παλιό χειρόγραφο που πιστεύει ότι θα το πουλήσει σε καλή τιμή.

Να, όμως, που τα πτώματα συσσωρεύονται γύρω του… Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο στενοί του φίλοι. Ποιοι είναι οι δολοφόνοι; Γιατί αυτό το δυσανάγνωστο χειρόγραφο ενδιαφέρει τόσο πολύ τις μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών, αλλά και τους Αλγερινούς φονταμενταλιστές;

Είναι φανερό πως το χειρόγραφο δεν έχει μόνο εμπορική αξία. Αλλά τι το τόσο πολύτιμο περιέχει; Τη διαθήκη του Μωάμεθ; Μια αρχική μορφή του Κορανίου; Τον γρίφο καλείται να λύσει ο “αστυνόμος-φιλόσοφος” Σαρφατύ. Λόγιος, βαθύς γνώστης του ισλάμ, της Βίβλου και όλων των ανατολικών πολιτισμών, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να καταλάβει τι διακυβεύεται.

Ο Σαρφατύ βυθίζεται στον συναρπαστικό κόσμο των απαρχών του ισλάμ, της παράδοσης των κωδίκων του, των αινιγμάτων του. Αγνοεί, όμως, ότι μια Πακιστανή καλλονή, πανέξυπνη και αδίστακτη, ετοιμάζεται να περάσει τη Γαλλία διά πυρός και σιδήρου προκειμένου να αποκτήσει το πολύτιμο κειμήλιο και να το προσφέρει στη χώρα της.

Ο Μπαρούκ Σαλαμέ μάς ταξιδεύει στις απαρχές του ισλάμ, στο πνεύμα του, τη βία του, την ποίησή του, τις συγκρούσεις που το διατρέχουν και προσδιορίζουν το μέλλον του. Πολυφωνικό και σαγηνευτικό μυθιστόρημα, η Συριακή Διαθήκη στρέφεται χωρίς μανιχαϊσμούς ή διάθεση εξωραϊσμού εναντίον των εχθρών του πολιτισμού. Στηλιτεύει την άγνοια και την έλλειψη κατανόησης, μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο των κάθε λογής προκαταλήψεων. Εκρηκτικό θρίλερ, μοναδικό στο είδος του, μας καλεί να σκεφτούμε τα ζητήματα της ιστορίας των θρησκειών και τον μονοθεϊστικών πολιτισμών. Και δίπλα στους βίαιους φανατικούς μουσουλμάνους, ο Σαλαμέ θέτει επί σκηνής και τους εκπροσώπους ενός πιο ανεκτικού και ειρηνικού ισλάμ.

Το βιβλίο μπορείτε να προμηθευτείτε απο τα Public και οποιοδήποτε άλλο βιβλιοπωλείο.

Εστιατόριο: Mystic

Η σαρακοστή έφτασε και πολλοί απο μας έχουμε αρχίσει τη νηστεία… Τι πιο λογικό, λοιπόν, απο το να θέλουμε να γευτούμε τις ιδιαίτερες αυτές γεύσεις στο μέγιστο! Κάτι τέτοιο υπόσχεται το τριόροφο ατμοσφαιρικό σπίτι στο Παγκράτι που στεγάζει το «Mystic»(Φερεκίδου 2, Παγκράτι). Το μενού προσφέρει ποικιλία σε πίτσες και ζυμαρικά με υλικά έξω από τα καθιερωμένα: βιολογικό αλεύρι κάναβης και ντίνκελ, στέβια αντί για ζάχαρη, θαλασσινό αραφινάριστο αλάτι, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και ελληνικούς μεζέδες καθώς και επιλογές για χορτοφάγους και τους vegan. Ελληνικά delicatessen στο «Μπακαλάκι» στο ισόγειο, κελάρι για γευσιγνωσίες και ταράτσα που παραπέμπει στην ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας, με βωβό κινηματογράφο.

Ένα εστιατόριο που σε μεταφέρει σε μια παλιά εποχή, συνδυάζοντας παραδοσιακές ελληνικές και πρωτότυπες διεθνείς γεύσεις!

Μουσική: Ακούγοντας Σινεμά

Το must του Σαββατόβραδου έχει γίνει η επιτυχημένη μουσική παράσταση «Ακούγοντας Σινεμά», που επαναλαμβάνεται φέτος ανανεωμένη από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως και τις 8 Απριλίου στο Μουσικό Βαγόνι Οrient Express της Αμαξοστοιχίας –Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

Οι “Jazz Express”, που γοήτευσαν πέρσι τους φίλους της καλής μουσικής και του κινηματογράφου σε συνεχόμενες sold out βραδιές, επιστρέφουν με νέες υπέροχες μελωδίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που μας συγκίνησαν βαθιά και χαράχτηκαν στη μνήμη μας για πάντα. Λατρέψαμε τους πρωταγωνιστές, χειροκροτήσαμε το ταλέντο τους, ζήσαμε μαζί τους μεγάλους έρωτες και μεγάλους αποχωρισμούς, ταξιδέψαμε μέσα από τις μαγικές μελωδίες και τα τραγούδια τους.

Οι συνθέσεις των Michel Le Grand, Henry Mancini, Nino Rota, Ennio Moriconne και τόσων άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών, με τη δύναμη και τη διαχρονική τους αξία, χρωματίζουν και πάλι τις εικόνες και οι αξέχαστες σκηνές ξαναπαίρνουν ζωή μέσα από τα τραγούδια τους. Καθόλου τυχαίο ότι όλη αυτή η ατμόσφαιρα ζωντανεύει στο αυθεντικό “Club Car” του Orient Express με τους Jazz Express και φέτος σε εξαιρετική φόρμα!

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και φέτος, «Ακούγοντας Σινεμά»! Οι Jazz Express είναι: Μάρκος Παπασηφάκις φωνή / κιθάρα Μάνος Αθανασιάδης πιάνο / φωνή Μαντώ Παναγιωτάκη φωνή Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο

Εισιτήριο: 12 ευρώ

Καλή διασκέδαση και Καλό Σαββατοκύριακο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης