Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
02/06/2017 | 07:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το ΣΚ!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το ΣΚ!

Μια ακόμη εβδομάδα με ποικίλες και ενδιαφέρουσες επιλογές για την διασκέδασή σας στην πόλη μας!

Μια νέα βιογραφική ταινία, μια κωμική παράσταση που θα σας θυμίσει την Ελλάδα λίγα χρόνια πριν, ένα βιβλίο που εξηγεί πώς η χώρα μας έφτασε ως εδώ σημέρα, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βιβλίου στο Κέντρο καθώς και ένα υπέροχο μαγαζί με ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε… Και καλή διασκέδαση!

Κινηματογραφική Ταινία: CHUCK :H ιστορία του πραγματικού ROCKY BALBOA

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Wepner υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

«Το πιο δύσκολο για έναν μαχητή είναι η στιγμή που σταματάει να μάχεται…» – Τσακ Ουέπνερ.

Θεατρική Παράσταση: Παραθερισμός

Μια κωμωδία που χαρακτήριζε- αν δεν χαρακτηρίζει ακόμα- την κοινωνία μας.

Φαίνεται τελικά πως κάποιοι άνθρωποι δεν πηγαίνουν διακοπές για ανάπαυση και αναζωογόνηση αλλά για να χορτάσουν τη ματαιοδοξία τους και να επιδείξουν τον πλούτο τους.

Τέτοιοι είναι και οι ήρωες του «Παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι που παρουσιάζουν η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και οι σπουδαστές της στο Θέατρο Γκλόρια από Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και για εννέα μόνο παραστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα διατίθενται για τους σπουδαστές και τους καθηγητές της Σχολής.

Το έργο λειτουργεί ως τοιχογραφία μιας παράξενης εποχής σαν τη δική μας και είναι μια λαμπρή κωμωδία που φωτίζει χαρακτήρες που σίγουρα τους έχουμε δει να κυκλοφορούν γύρω μας. Η ιστορία μιας κωμικοτραγικής οικογένειας μεσοαστών, βουτηγμένων στα δάνεια, στην επίδειξη, στο υπαρξιακό άγχος και, βέβαια, στον έρωτα.

Το θέμα της κωμωδίας δεν είναι τόσο αυτό καθαυτό το θέμα του παραθερισμού – όσο οι καβγάδες της παραμονής, τα πείσματα των ερωτευμένων και η αντιπαλότητα των κοριτσιών που για ασήμαντα πράγματα δημιουργούν την εντύπωση πως μπορούν ν’ αγγίξουν την τραγωδία.

Παραστάσεις: από Παρασκευή 26 έως και Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017
καθημερινά στις 21.30 & το Σάββατο επιπλέον στις 18.30
τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Βιβλίο: Καταστροφές και Θρίαμβοι: Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Μια σφαιρική και ρηξικέλευθη αποτίµηση της ιστορικής πορείας της σύγχρονης Ελλάδας που εντάσσει τη σηµερινή κρίση σε ένα πλαίσιο ιστορικής διάρκειας, από την κατάκτηση της ανεξαρτησίας ως σήµερα. Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήµης του Πανεπιστηµίου Yale, Στάθης Ν. Καλύβας µε το βιβλίο αυτό επεκτείνει την ερµηνευτική του µατιά σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και µας οδηγεί σε µια βαθύτερη κατανόηση της κρίσης που ξεκίνησε το 2009, αφήνοντας συγχρόνως να διαφανεί κι ο σπόρος της αισιοδοξίας για το µέλλον.

Το μοναδικό βιβλίο που μελετώντας την κρίση δεν παρουσιάζει την Ελλάδα γενικά ως «αποτυχημένο κράτος» αλλά αντίθετα αναδεικνύει τα πολλά και πρωτοποριακά επιτεύγματα της χώρας.

Προσεγγίζει την σύγχρονη ελληνική ιστορία εντοπίζοντας ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται: επτά φορές μέχρι σήμερα, η Ελλάδα επιχείρησε υπερφιλόδοξα, πρωτοποριακά τολμήματα, τα οποία ήταν τελικά πολύ πάνω από τις πραγματικές της δυνατότητες και γι αυτό φάνηκαν ότι θα αποτύχουν. Κι όμως, κάθε φορά οι έξυπνες επιλογές διεθνών συμμάχων και οι διεθνείς ισορροπίες έσωσαν την κατάσταση και η Ελλάδα επιβίωσε πάντα με επιτυχία. Η ερμηνεία αυτή αφήνει μία νότα αισιοδοξίας και για τη σημερινή κατάσταση.

Εκδήλωση: Γιορτή Βιβλίου, 26 Μαϊου-11 Ιουνίου

Η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν από τους ωραιότερους περιπάτους, ο οποίος συνδέει το ιστορικό κέντρο με το Γκάζι και τα Πετράλωνα. Ο πεζόδρομος της Ερμού φιλοξενεί από τις 26 Μαΐου έως και τις 11 Ιουνίου μια ξεχωριστή γιορτή: τη Γιορτή του Βιβλίου.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθήνας θα γιορτάσει φέτος τα 40 χρόνια Γιορτής Βιβλίου στον πεζόδρομο της Ερμού (με αφετηρία την Πλατεία Ασωμάτων) με σκοπό να δημιουργήσει έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών στο κέντρο της Αθήνας μέσα από αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.

Η φετινή Γιορτή Βιβλίου συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την επανάσταση του 1917 στη Ρωσία και τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, συμβάντα που επηρέασαν ανάμεσα στα άλλα και την πολιτιστική ζωή στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Φαγητό: FALAFELLAS

Ένα street food bar που έχει προκαλέσει πανικό στο Κέντρο της Αθήνας. Φαλάφελ και κεφτεδάκια σε αραβική πίτα, χούμους και ταμπουλέ, σε ένα μικρούλι στέκι, τσέπης κανονικά, που ενίοτε… προκαλεί ουρές στην Αιόλου. 

Σημείωση: Κλειστό την Κυριακή!

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα σε όλους!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης